Nu multe gospodine stiu acest secret. De ce să pui oțet în apa în care fierb ouăle. Asta se întâmplă, de fapt

Trucul pe care orice gospodină trebuie să îl știe
Nu multe gospodine stiu acest secret. De ce să pui oțet în apa în care fierb ouăle. Asta se întâmplă, de fapt

Da, respiră adânc înainte de a citi motivul pentru care trebuie să torni oțet în apa în care fierb ouăle. Este un sfat extrem de util pentru toate gospodinele din România. Dacă ești un fan al ouălor fierte, atunci este foarte important să ții cont de el și tu. Află, din rândurile de mai jos, de ce.

Motivul pentru care este bine să pui oțet în apa în care fierb ouăle

Este aproape sigur că unul dintre principalele alimente care nu poate lipsi din nicio casă este oul. Acest lucru se datorează faptului că el este un aliment care poate fi folosit în diferite moduri.

Spre exemplu, el poate fi utilizat la prepararea diferitelor tipuri de mâncăruri. De asemenea, poate fi consumat prăjit sau fiert. Ultimul fiind și recomandat de către medici, deoarece aduce mari beneficii pentru sănătate, cum ar fi:

  • protejează inima
  • ajută la pierderea în greutate
  • controlează pofta de mâncare
  • ajută la memorie
  • ajută vederea datorită conținutului de luteină

În plus, procesul de preparare este extrem de simplu, dar iată, totuși, de ce ar trebui să pui oțet în apa în care fierb ouăle.

Te-ar mai putea interesa și Secretele pe care orice gospodină trebuie să le știe. Ce să adaugi în apa în care fierb ouăle, niciunul nu se va mai sparge!

De ce este bine sa pui otet in apa in care fierb ouale
De ce este bine sa pui otet in apa in care fierb ouale. Trucul iti va fi de mare folos

Oțetul accelerează procesul de gătire al ouălor

Potrivit experților, oțetul are capacitatea de a accelera procesul de gătire al ouălor. De asemenea, acesta accelerează coagularea proteinei din ou, iar acest lucru înseamnă că albușul nu va fi deteriorat.

Astfel, rezultatul va fi mai bun, iar atunci când vei mânca oul fiert consistența acestuia va fi destul de plăcută și fermă. Însă, dacă nu dorești să folosești oțet, poți opta pentru sare, care, de asemenea, accelerează procesul de gătire și face oul să se decojească mai ușor.

Te-ar mai putea interesa și Trucul pentru cea mai pufoasă omletă. Ce trebuie să faci de fapt cu ouăle, înainte de a le pune în tigaie!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *