Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Ingredientul secret pe care să-l adaugi înainte de a-l pune în sticle. Așa iese foarte gustos și aromat

Secretul pentru a obține un bulion perfect

Scris de: Daoud Andra

11 Aug. 2023

Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan. Ingredientul secret pe care să-l adaugi înainte de a-l pune în sticle. Așa iese foarte gustos și aromat

Bulionul se numără printre preparatele pentru iarnă pe care le fac mulți români. Sucul de roșii făcut în casă, din ingredientel naturale și fără conservanți este preferat și de cunoscutul actor Dorel Vișan, care de câțiva ani s-a mutat într-un sat de lângă Cluj și se ocupă de grădinărit. Cât de simplă este rețeta de bulion a lui Dorel Vișan și ce alte metode de conservare a roșiilor mai are actorul.

Actorul Dorel Vișan, pasionat de grădinărit

În vârstă de 86 de ani, Dorel Vișan a lăsat deoparte actoria și s-a retras la țară, pentru a fi mai aproape de natură. El locuiește în satul Mărtinești, lângă Cluj-Napoca, și se ocupă de grădinărit. Produce în propria grădină toate legumele pe care le consumă, fără chimicale.

Cultivă tot soiul de legume, din semințe luate de la țărani, și nu le tratează chimic. Astfel, se menține activ având grijă de ele, în fiecare zi. Recolta o transformă în conserve pentru iarnă și chiar are o rețetă de bulion pe care a împărtășit-o recent.

Citește și: Metoda inedită prin care Dorel Vișan conservă roșiile din grădină. Așa se bucură de un gust proaspăt toată iarna

Rețeta de bulion a lui Dorel Vișan

Actorul a declarat, în urmă cu ceva timp, că a decis să investească în sănătatea lui, cultivând doar legume bio pe care le consumă. În grădina și în sera pe care le are a plantat ceapă, usturoi, verdețuri, castraveți, ardei, roșii, fasole, varză și cartofi. În ceea ce privește roșiile, actorul are mai multe metode de a le conserva, pentru a se bucura de aroma lor proaspătă tot anul.

Citește și: Ingredientul secret pe care să-l adaugi în bulion. Așa iese foarte bun. Și bunicile apelau la acest truc

Dorel Vișan a dezvăluit într-un interviu rețeta lui de bulion pentru iarnă. Actorul a spus că îl fierbe până când dispare spuma de la suprafață, după care adaugă mirodenii în el, pentru a-i da gust.

”A doua metodă de păstrare a roșiilor este sub formă de bulion, pe care-l fierb doar până când dis­pare spuma. Înainte de a-l pune în sticle, adaug foi de dafin și multe miro­denii ‘bine mirositoare’. Bulionul îl pun fierbinte, în timp ce fierbe încet, în sticle mici, de 300 ml, pe care le dopuiesc. Pun sticle­le pe masă, le acopăr cu o pătură groasă, le țin așa trei zile și apoi le depozitez în cămară.”, a spus actorul, pentru VIVA!

Alte metode de conservare a roșiilor folosite de actor

Maestrul Dorel Vișan a mai dezvăluit încă două metode de conservare a roșiilor care îi plac foarte mult. Una dintre ele presupune să pui roșiile la congelator, întregi. Iarna, când le scoate, le pune puțin în apă fierbinte, după care le decojește. Le lasă să se dezghețe, după care face din ele salată, iar gustul este aproape la fel ca al roșiilor proaspăt culese din grădină.

Citește și: Ce trebuie să adaugi în bulion pentru un gust desăvârșit. Fă asta înainte de a pune capacul pe borcane

O altă metodă de conservare este deshidratarea. Actorul a spus că înainte le usca la soare, însă acum și-a cumpărat un aparat care le usucă la temperatură controlată. Roșiile uscate sunt apoi puse la borcan și toarnă ulei de măsline peste ele.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Roxana Mînzatu, femeia care a obținut postul de vicepreședinte al Comisiei Europene
8.9 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *