Chiftelele sunt ușor de preparat. Rețeta este foarte simplă și presupune folosirea a doar câteva ingrediente clasice. EGO îți explică în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu biluțele de carne înainte de a le introduce în cuptor, pentru a nu se usca deloc.
Indiferent cum vrei să consumi chiftelele, rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi este perfectă pentru a obține biluțe de carne aromate și fragede. Poți consuma chiftelele în forma în care au fost gătite sau introduse în spaghete, sandvișuri, supe sau alte gustări.
Într-o rețetă de bază, oul acționează ca un liant care ține carnea tocată la un loc. Usturoiul, ceapa, sarea, piperul oferă preparatului un plus de aromă, pentru a putea fi utilizat într-o varietate de feluri de mâncare. Poți folosi și ierburi sau alte condimente.
Nimănui nu-i place, însă, o chiftea tare și uscată, care cu greu se poate mesteca. În articolul de astăzi, EGO îți explică cum trebuie să procedezi pentru a obține biluțe de carne fragede. Secretul constă în folosirea unui ingredient de bază din bucătăria ta.
Înainte de a introduce chiftelele la cuptor, unge-le cu ulei. Pur și simplu pune puțin ulei de floarea-soarelui în palme, întinde-l ușor și ia apoi fiecare chiftea în mâini și rotește-o. Dă chiftelele la cuptor până se rumenesc. Rezultatul final te va impresiona.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Când s-au rumenit, chiftelele sunt gata pentru a fi servite la masă. Ai grijă doar să nu fie consumate cât timp sunt foarte fierbinți. Preparate potrivit indicațiilor de mai sus, bilele de carne sunt lucioase și deloc uscate. Au un gust pur și simplu savuros. Poftă bună!