Rețetă de chiftele fragede și apetisante. Ce trebuie să faci înainte de a le băga la cuptor, așa nu se vor usca deloc

Rețetă de chiftele fragede și apetisante. Ce trebuie să faci înainte de a le băga la cuptor, așa nu se vor usca deloc

Chiftelele sunt ușor de preparat. Rețeta este foarte simplă și presupune folosirea a doar câteva ingrediente clasice. EGO îți explică în rândurile de mai jos ce trebuie să faci cu biluțele de carne înainte de a le introduce în cuptor, pentru a nu se usca deloc.

Ce să faci cu chiftelele înainte de a le rumeni

Indiferent cum vrei să consumi chiftelele, rețeta pe care ți-o vom prezenta astăzi este perfectă pentru a obține biluțe de carne aromate și fragede. Poți consuma chiftelele în forma în care au fost gătite sau introduse în spaghete, sandvișuri, supe sau alte gustări.

Într-o rețetă de bază, oul acționează ca un liant care ține carnea tocată la un loc. Usturoiul, ceapa, sarea, piperul oferă preparatului un plus de aromă, pentru a putea fi utilizat într-o varietate de feluri de mâncare. Poți folosi și ierburi sau alte condimente.

Nimănui nu-i place, însă, o chiftea tare și uscată, care cu greu se poate mesteca. În articolul de astăzi, EGO îți explică cum trebuie să procedezi pentru a obține biluțe de carne fragede. Secretul constă în folosirea unui ingredient de bază din bucătăria ta.

Înainte de a introduce chiftelele la cuptor, unge-le cu ulei. Pur și simplu pune puțin ulei de floarea-soarelui în palme, întinde-l ușor și ia apoi fiecare chiftea în mâini și rotește-o. Dă chiftelele la cuptor până se rumenesc. Rezultatul final te va impresiona.

Rețetă simplă și rapidă de chiftele fragede

Ingrediente:

  • 500 grame carne (porc/porc-vită);
  • 1 ou;
  • 1 ceapă mică/2-3 fire ceapă verde;
  • 2-3 căței usturoi;
  • sare, piper după gust;
  • cimbru uscat, boia dulce;
  • 2 felii de pâine;
  • puțin de floarea-soarelui.

Mod de preparare:

  1. Se trece carnea prin mașina de tocat.
  2. Se curăță, se spală și se mărunțesc ceapa și usturoiul, apoi se dau prin mașina de tocat.
  3. Se pun carnea tocată și legumele într-un vas de bucătărie.
  4. Se condimentează preparatul, în funcție de preferințe, cu sare, piper, cimbru uscat și boia.
  5. Se sparge un ou și se adaugă în compoziția de carne.
  6. Se curăță 2 felii de pâine de coajă și se pun la înmuiat în apă.
  7. Se storc feliile de pâine ușor, în palme, și se pun în compoziția de carne.
  8. Se pregătește o tavă, se tapetează cu hârtie de copt.
  9. Se modelează chiftelele în palme sau cu ajutorul unei lingure pentru înghețată.
  10. Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  11. Se trec chiftelele prin palmele unse cu ulei și se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt.
  12. Se dau chiftelele la cuptor pentru 30-35 de minute, la 200 de grade Celsius.

Când s-au rumenit, chiftelele sunt gata pentru a fi servite la masă. Ai grijă doar să nu fie consumate cât timp sunt foarte fierbinți. Preparate potrivit indicațiilor de mai sus, bilele de carne sunt lucioase și deloc uscate. Au un gust pur și simplu savuros. Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *