Ne aflăm în postul Nașterii Domnului, iar una dintre cele mai îndrăgite rețete în această perioadă este fără îndoială piureul de post. Este un preparat extrem de simplu de făcut, cu doar câteva ingrediente. În cele ce urmează îți vom dezvălui cu ce poți înlocui laptele sau untul, pentru a obține un piure cel puțin la fel de delicios ca cel ”de dulce”.
Există numeroase rețete de piure de post, însă noi avem secretul pentru un preparat care să nu îți servească doar ca un simplu aliment în această perioadă, ci să îți încâte și papilele gustative.
Te-ar putea interesa și: Cât se țin la cuptor ardeii umpluți de post. Trucul lui Florin Dumitrescu pentru un gust desăvârșit
Piureul de post este un fel de mâncare ușor de făcut, la îndemâna tuturor, care necesită doar câteva ingrediente și puțin timp pentru preparare.
Pentru a prepara un piure cremos și fără cocoloașe, chiar și în post, când nu poți folosi lapte, tot ce trebuie să faci este să ții cont de anumite reguli.
Prima regulă în prepararea unui piure delicios este alegerea cartofilor potriviți. Cei mai buni cartofi pentru piure sunt cei albi și nu cei roșii sau noi. Cartofii albi se fierb mai ușor și au și cel mai bun gust.
Deși mulți nu dau importanță acestei reguli, ea este extrem de importantă. Cartofii trebuie tăiați în mărimi cât mai apropiate. De ce? Pentru că dacă bucățile de cartofi au dimensiuni diferite, se vor fierbe în timpi diferiți și va ieși un piure cu cocoloașe.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în clătite în loc de ouă. Rețeta de post care te va cuceri, ies galbene și delicioase
Pentru a prepara un piure delicios, este necesar să fierbi bine cartofii. Îți dai seama că sunt fierți atunci atunci când intră cu ușurință furculița în ei. De aceea, este de preferat să fiarbă mai mult decât prea puțin.
În rețeta normală de piure, laptele se adaugă la final, când pasezi cartofii. Acest ingredient trebuie să fie călduț, iar untul cât mai moale.
În rețetele de post însă, laptele și untul nu au ce căuta. Însă poți obține un preparat la fel de cremos și delicios înlocuindu-le cu o cană de apă în care au fiert cartofii ( în cazul laptelui) și margarină sau 2-3 linguri de ulei încălzit (în cazul untului).