Gogoșile sunt desertul preferat al multora, de la copii la adulți. Sunt pufoase, delicioase și pot fi servite simple sau cu diverse toppinguri, precum zahăr pudră, miere, ciocolată sau chiar înghețată. În acest articol, îți vom prezenta o rețetă simplă de gogoși, care pot fi preparate acasă, fără prea mult efort. Vei afla care sunt ingredientele de bază și câteva trucuri pentru a obține gogoși pufoase și delicioase, ca la gogoșerie.
Pentru a prepara gogoși delicioase, ca în copilărie, ai nevoie de următoarele ingrediente:
Ingredientele afișate sunt suficiente pentru 20 de porții.
În primă fază se pregătește o maia din 50 ml de lapte călduț, cele 2 linguri de zahăr și drojdie (drojdia se dizolvă bine) și se lasă la loc călduros, preț de 15 miute. Când este gata, ar trebui să fie foarte crescută.
Într-un bol, adăugăm făina, maiaua, restul de lapte călduț și apa minerală, apoi începem să frământăm. În cazul în care este necesar, mai poți adăuga un praf de făină pentru a nu se lipi aluatul de mâini. Se lasă apoi la dospit timp de 30 de minute, într-un loc călduros.
Se pune uleiul la încins, iar între timp facem gogoșile. Se presară ulei pe blatul de lucru și pe degete, apoi întindem foi rotunde cu mâna. Punem pe rând câte o gogoașă în uleiul încins bine. La final, le pudrăm cu zahăr sau, după preferințe cu orice alt toping preferat.
Poftă bună!
Citește și: Ce să faci pentru ca gogoșile să nu rămână crude la interior. 5 trucuri de aur din bucătărie
Probabil că și tu ai încercat măcar o dată să faci gogoși ca ale bunicii, iar la final rezultatul nu a fost cel pe care ți-l amintești din copilărie. Există însă un truc de care trebuie să ții cont pentru a te putea bucura de gustul copilăriei atunci când faci gogoși.
Unul dintre secretele bunicilor constă în adăugarea de iaurt sau chefir în compoziție. Sunt două ingrediente extrem de importante care fac desertul pufost și aerat. Aceste lactate fermentate adaugă un nivel suplimentar de complexitate și savoare gogoșilor, transformându-le în adevărate delicii.
Conținutul lor ridicat de apă face ca aluatul să fie umed, ceea ce va împiedica uscarea excesivă a gogoșilor în timpul procesului de gătire. În plus, va face ca desertul să aibă o textură moale și pufoasă.
De asemenea, gustul ușor acru al acestor ingrediente împreună cu zahărul și aromele celorlalte ingrediente, formează o rețetă absolut delicioasă de gogoși.
Așadar, dacă vrei să te bucuri din nou de gustul delicios al copilăriei de gogoși cala bunica, poți încerca data viitoare să adaugi în rețetă iaurt sau chefir.