Salata grecească este, la bază, un preparat simplu, care se face rapid. Cu toate acestea, dacă ai mâncat o astfel de salată în Grecia și ai încercat să o reproduci acasă, probabil ai observat că nu are același gust. Chef Sorin Bontea te învață să o prepari ca un grec și să-i dai acea savoare autentică, ce te duce cu gândul la vacanță.
Salata grecească se regăsește în meniul tuturor tavernelor și teraselor grecești sau cu specific, fiind unul dintre cele mai banale preparate. Deși are la bază doar ingrediente simple, trebuie să ții cont de câteva trucuri atunci când o pregătești.
Chef Sorin Bontea a împărtășit cu fanii lui de pe rețelele de socializare rețeta proprie de salată grecească. Pentru un gust desăvârșit, ai nevoie de ingrediente de calitate. Dacă roșiile, castraveții, ardeiul și ceapa roșie de putem lua din propria grădină, din piață sau din orice supermarket, în ceea ce privește restul ingredientelor, ele trebuie alese cu grijă.
Vezi și: 3 rețete cu vinete, perfecte pentru vară. Sunt delicioase și ușor de preparat
Măslinele kalamata, brânza feta și uleiul de măsline trebuie să fie de cea mai bună calitate pentru ca salata să aibă un gust ca la malul Mediteranei. Alege o brânză feta D.O.P, un ulei de măsline extravirgin, din sursă sigură și nu uita de verdețurile mediteraneene. Poți folosi un mix de astfel de ierburi, pe care să le presari peste salată la final sau poți adăuga doar oregano.
Se taie o roșie mare, un castravete, un ardei gras și o jumătate de ceapă rondele și se pun pe o farfurie sau într-un bol. Alege roșii care au mai puțină zeamă și cu miezul mai dens. Se presară un pumn de măsline kalamata deasupra, după care se pune brânza feta, care poate fi tăiată cubulețe sau poate fi lăsată sub formă de bucată mai mare.
Vezi și: Rețete rapide cu căpșuni. Idei și moduri delicioase prin care poți să consumi aceste fructe
Se adaugă sare și piper, precum și verdețuri uscate. La final, se stropește totul cu ulei de măsline extravirgin, din belșug. Salata grecească poate fi savurată ca atare, înainte de masă, sau pe post de garnitură, alături de un grătar, pește sau fructe de mare. De asemenea, se potrivește bine și cu o porție de cartofi prăjiți sau doar cu o lipie proaspătă.