Negresa este una dintre cele mai apreciate prăjituri din bucătăria românească. Se face ușor, din ingrediente la îndemână, iar dacă respecți câțiva pași, obții o prăjitură cu blat pufos și crescut și cu o glazură delicioasă. Rețeta pentru cea mai pufoasă negresă nu este deloc greu de urmat, iar rezultatul va fi unul cu care îți vei impresiona familia și musafirii!
Atunci când vine vorba despre deserturi făcute în casă, negresa este una dintre cele mai apreciate prăjituri. Ai nevoie de câteva ingrediente pe care probabil le ai deja în casă, astfel că este un desert la îndemână, ușor de preparat atunci când ai poftă de ceva dulce și bun. Rețeta care urmează este testată și recomandată de actrița Paula Chirilă, care a împărtășit-o cu fanii ei de pe rețelele de socializare.
Multe vedete obișnuiesc să gătească pentru familie în timpul liber, iar unele dintre ele împart rețetele și cu fanii lor. Este și cazul Paulei Chirilă, care și-a dorit să îi învețe și pe urmăritorii ei cum se prepară această prăjitură și a filmat un reel.
Ingrediente:
Se pun făina, oul, zahărul și laptele într-un bol și se amestecă cu o lingură sau cu o spatulă. Se adaugă cacaoa, gemul, bicarbonatul de sodiu, esențele, praful de sare și se amestecă cu grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Pasul final este încorporarea uleiului. Actrița Paula Chirilă a specificat că, pentru ca blatul de negresă să aibă o consistență perfectă, se amestecă mai întâi ingredientele solide și uscate, apoi se încorporează cele lichide, însă ea a făcut varianta cea mai rapidă a prăjiturii.
Citește și: La ce temperatură se coace negresa. Trucul ca să iasă cremoasă și să nu se crape după ce o scoți din cuptor
Când blatul este gata, se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, timp de 35 de minute. Cât timp prăjitura este la cuptor, se prepară glazura. Aceasta nu este obligatorie, însă se face ușor și dă un gust bun prăjiturii.
Într-un vas pe foc, se pun puțin unt, două linguri de lapte și o ciocolată. Se lasă pe aragaz până când ciocolata se topește și se omogenizează toate ingredientele. După ce negresa s-a răcit, se întinde glazura uniform deasupra și se lasă până când aceasta se întărește puțin, înainte ca prăjitura să fie tăiată și savurată.