Rețeta pentru cel mai bun macrou marinat la borcan. Trucul gospodinelor ca să reziste toată iarna

Acest pește este adorat de toată lumea.
Rețeta pentru cel mai bun macrou marinat la borcan. Trucul gospodinelor ca să reziste toată iarna

Peștele marinat se regăsește în orice supermarket, dar multe gospodine preferă să-l prepare în casă. Rețeta nu este deloc complicată, iar gustul este unul absolut delicios și gustos. De regulă, peștele se bagă la marinat cu rondele de ceapă, măsline și capere, dar fiecare îl prepară după gust.

Cum prepari macrou marinat la borcan

Peștele marinat este unul dintre cele mai adorate preparate de români. Indiferent de tipul de pește ales, băgat la murat, acesta oferă un gust unic, ușor sărat și acrișor, care adaugă diversitate și savoare meselor. De obicei, marinarea peștelui la borcan este o modalitate excelentă de a conserva peștele pentru o perioadă mai îndelungată.

În topul preferințelor tuturor rămâne somonul, cu carnea lui grasă și gustoasă și textura delicată. Dar mai puteți marina și hering, crap, păstrăv sau scrumbie. În sezonul rece, puteți prepara câteva borcane de pește marinat, pentru că rezistă toată iarna.

Ingrediente:

  • 1-2 kg pește (somon/ hering/ macrou)
  • 2 cepe mari
  • 4-5 morcovi
  • 1 ardei iute
  • 1-2 foi de dafin
  • 10-12 boabe de piper negru
  • 1 linguriță de boia de ardei dulce
  • 250 ml oțet alb sau oțet de mere
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de sare
  • 1 lingură de zahăr
  • ulei de floarea-soarelui sau ulei de măsline.

Citește și: Singurul pește pe care nu trebuie să îl prăjești. Nu are niciun gust, iese prea uscat

Mod de preparare:

Prima dată se curăță și se spălă peștele, apoi se taie în bucăți potrivite, de obicei, în bucăți care să se potrivească în borcane. Se taie ceapa, morcovii și ardeiul iute în bucăți potrivite. Într-o oală mare, se amestecă oțetul, apa, sarea, zahărul, foile de dafin, boabele de piper și boiaua de ardei dulce. Se aduce amestecul la punctul de fierbere și se lasă să fiarbă timp de aproximativ 5 minute, nu mai mult.

Înainte se sterilizează borcanele și capacele. Prima dată se pune un strat de ceapă, morcov și ardei în fiecare borcan. Apoi, se adaugă bucățile de pește peste legume. Apoi, se toarnă lichidul de marinare fierbinte peste pește și legume, acoperindu-le complet. Se lasă puțin spațiu liber în partea de sus a borcanelor, apoi se pune o lingură de ulei în fiecare borcan pentru a ajuta la sigilarea lor.

Borcanele se închid ermetic și apoi se pun într-un vas mare cu apă clocotită, astfel încât acestea să fie complet acoperite. Se sterilizează timp de aproximativ 20-30 de minute. După ce s-au fiert, se scot din vas și se lasă la răcit. Apoi se depozitează într-un loc răcoros și uscat. Se poate consuma după câteva zile!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *