Rețeta secretă de conopidă murată la borcan. Ingredientul care o colorează frumos și îi dă un gust aparte

Rețeta delicioasă de conopidă murată la borcan.
Rețeta secretă de conopidă murată la borcan. Ingredientul care o colorează frumos și îi dă un gust aparte

Conopida murată este un deliciu pe care mulți dintre noi îl asociază cu vremurile copilăriei și gustul autentic al bunicii. Aroma acrișoară a conopidei murate este perfectă pentru a însoți o varietate de preparate, de la tocănițe până la fripturi. Dar există un truc pentru a face conopida și mai gustoasă, pe care puține gospodine îl știu. Este vorba de un ingredient secret care trebuie adăugat în borcan. Iată cea mai bună rețetă de conopidă murată la borcan.

Rețeta secretă de conopidă murată la borcan

Toamna este anotimpul în care gospodinele se pregătesc pentru sezonul rece. Preparatele precum zacusca și murăturile sunt nelipsite din orice gospodărie în sezonul rece. Așa cum se știe, murarea este una dintre cele mai vechi procedee de conservare a legumelor sau fructelor pentru iarnă.

Murăturile conțin probiotice naturale care se dezvoltă în procesul de fermentare și au un rol benefic asupra sistemului digestiv. Printre cele mai populare legume care se pun la murat se numără și conopida, care de regulă se adaugă în borcan împreună cu alte ingrediente precum țelina și morcovii.

Există însă o rețetă de conopidă murată în care se folosește un igredient special ce colorează ingredientele și le dă un gust deosebit. Este vorba de varza roșie, cea care va schimba savoarea murăturilor tale.

Citește și: De ce se vântură murăturile la borcan sau în butoi. Secretul știut doar de gospodarii de la țară ca să iasă deliciose

Ingrediente

  • 5 kg de varză roșie
  • 5 kg de conopidă
  • 2 căpățâni de țelină cu fruze + 4 legături de frunze
  • 10 bucăți de hrean

Soluție oțet

  • 1 litru de oțet
  • 3 litri de apă
  • 4 linguri de sare
  • 1 kg de zahăr
  • 1 plic boabe de muștar
  • 2 foi de dafin
  • 5 cuișoare
  • piper boabe după gust

Citește și: Greșeala pe care o fac gospodinele atunci când pun murături. Așa se pot strica imediat, ce trebuie neapărat să eviți

Mod de preparare

Se spală mai întâi bine legumele, după care se porționează și se asează alternativ în borcane. Apoi se pregătește o soluție din ingredientele de ai sus (ies aproximativ 2,5 litri). În total, vor cam 5 borcane de murături a câte 4 litri fiecare.

Cum se prepară soluția

Se adaugă toate ingredientele într-o oală încăpătoare, se acoperă cu un capac și se pune recipientul pe foc. Lasă totul să se înfierbânte bine, dar nu să clocotească. Se lasă ulterior 10-15 minute la infuzat, apoi se pune în borcane destul de fierbinte. Nu uita să pui o cutie sau ceva pentru protecție sub borcane.

După ce ai turnat soluția, pune borcanele la îndemână până a doua zi. Completează cu lichidul rămas, iar dacă nu a mai rămas, trebuie să faci din nou. Ulterior, depozitează borcanele în cămară. Asta e tot!

Incearcă această rețetă simplă și delicioasă de murături dulci-acrișioare și vei fi surprins de cât de gustoase pot fi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 15 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *