Rețeta secretă de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul special care schimbă tot gustul, doar așa le vei prepara de acum

Păstrează această rețetă delicioasă de sarmale

Scris de: Oana Matei

11 Aug. 2023

Rețeta secretă de sarmale a lui chef Cătălin Scărlătescu. Ingredientul special care schimbă tot gustul, doar așa le vei prepara de acum

Sarmalele sunt unul dintre cele mai iubite preparate tradiționale în bucătăria românească din mai multe motive, iar iubirea pentru această mâncare emblematică are rădăcini adânci în cultura și istoria poporului român. În bucătăria românească există o multitudine de rețete și variante, fiecare cu propriile arome și ingrediente specifice. De-a lungul timpului și de-a lungul regiunilor din România, s-au dezvoltat diferite rețete de sarmale, fiecare având caracteristicile sale unice. Ei bine, dacă dorești să gătești sarmale, le poți prepara după rețeta celebrului chef Cătălin Scărlătescu. Bucătarul folosește un truc special pentru ca sarmalele să aibă o aromă aparte.

Rețeta celebră de sarmale ale lui chef Cătălin Scărlătescu

Rețeta secretă a lui Chef Cătălin Scărlătescu nu este doar despre ingredientul special, ci și despre arta preparării sarmalelor. În cadrul acestei rețete, ingredientele tradiționale și pasiunea pentru gătit se îmbină pentru a crea un deliciu autentic, cu un gust unic. Începând de la alegerea ingredientelor proaspete și de calitate, pregătirea umpluturii bogate și alegerea frunzelor de varză, până la procedeul meticulos de rulare a sarmalelor, totul se contopește într-o simfonie gustativă care încântă simțurile.

Vezi și Cât rezistă sarmalele în congelator, de fapt. Nu mai face această greșeală uriașă

Arta preparării sarmalelor

Chef Cătălin Scărlătescu subliniază că secretul unor sarmale perfecte nu se limitează doar la ingredientele folosite, ci și la modul în care sunt preparate. Astfel, el ne dezvăluie câteva trucuri, unul dintre ele este de a fierbe sarmalele timp de 4 ore:

” Începem prin a toca ceapa mărunt, după care o călim până prinde o culoare ușor aurie și o lăsăm puțin la răcit. Apoi o amestecăm cu carnea tocată, orezul spălat în prealabil, cimbru, sare, piper si încă 2 ingrediente secrete.

Între timp, alegem cele mai frumoase frunze de varză  murată. Împăturim cu grijă conținutul. După ce am terminat de făcut sarmalele, tocăm varza murată și o amestecăm cu bulion.

Este momentul să punem totul în oală. Mai întâi așezăm un strat de varză, peste care adăugăm câteva foi de dafin, după care așezăm în mijloc o bucată generoasă de afumătură și începem să punem un strat de sarmale. Repetăm cu un strat de varză și unul de sarmale până când umplem oala. Adăugăm apă și un pic de ulei, după care le băgăm la cuptor” a spus chef Scărlătescu.

Pentru a prepara aceste sărmăluțe vei avea nevoie de 2 kg ceapă, 4 kg de carne tocată de porc, 500 gr orez, 40 gr piper, 11 gr/kg sare, 1 bucată de afumătură, bulion, varză murată.

Rețeta secretă de sarmale a lui Chef Cătălin Scărlătescu cu ingredientul special, o bucată de afumătură, ne dezvăluie profunzimea gustului autentic și a tradiției românești. În mâinile unui maestru culinar, un simplu ingredient poate schimba complet experiența gustativă și ne poate aduce mai aproape de rădăcinile noastre culinare.

Vezi și Ingredientul special pe care să-l adaugi în carnea tocată pentru sarmale și chifteluțe. Ceva mai bun nu ai mâncat niciodată

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *