Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul special pe care îl adaugă pentru un plus de savoare

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Ingredientul special pe care îl adaugă pentru un plus de savoare

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu. Sarmalele se numără printre preparatele-vedetă ale mesei de Sărăbători. Fiecare gospodină are propria rețetă, însă dacă vrei să îi impresionezi pe cei dragi cu cele mai bune sarmale, poți încercat rețeta specială a lui Florin Dumitrescu. Celebrul chef folosește un ingredient secret.

Rețeta secretă de sarmale a lui Florin Dumitrescu

Sarmalele sunt potrivite pentru orice ocazie, dar sunt consumate cu precădere de români în perioada Sărbătorilor. Acest preparat se poate găti în multe moduri, în funcție de zonă. Fiecare gospodar are rețeta proprie de sarmale, iar ingredientele secrete nu lipsesc.

Chef Florin Dumitrescu ne propune o rețetă în care ingredientul secret este nucșoara. Află când trebuie adăugat acesta.

Pentru început, iată ingredientele pentru sarmalele gătite de chef Florin Dumitrescu:

  • carne tocată
  • 1 linguriță nucșoară
  • 1 linguriță scortișoară măcinată
  • 300 ml vin roșu
  • 1 ceapă
  • varză murată
  • 500 gr bacon
  • 1 legătura mărar
  • unt

Mod de preparare

Ceapa tocată mărunt se călește în unt, iar peste se adaugă carnea tocată. Când începe să se părăjească, se adaugă vinul roșu și se lasă la fiert până când se gătește. Apoi se lasă la răcit.

După ce s-a răcit, se adaugă nucșoara, scorțișoara, mărarul tocat și se amestecă bine. Se adaugă sare și piper după gust.

Umplem apoi foile de varză cu această compoziție. Se așează sarmalele în vas, iar peste ele se pune baconul. Recipientul se acoperă cu folie de aluminiu și se introduce în cuptorul încins la 160 de grade Celsius sau se pune la foc mediu timp de o oră.

După ce sunt gata, sarmalele se pot servi ca atare sau cu sântână și ardei iute.

Cât timp rezistă sarmalele la frigider

Masa de sărbători a românilor este întoteauna îmbelșugată. Însă chiar dacă sunt puse la frigider, preparatele nu rezistă o veșnicie. De aceea, trebuie să fim atenți la cât de multă mâncare gătim, pentru a nu fi nevoiți ulterior să o aruncăm. Dacă preparatele sunt consumate dupa mai mult timp de la gătire, riscăm să ne alegem cu toxiifecții alimentare.

Sarmalele se numără și ele printre alimentele perisabile, chiar dacă sunt ținute la frigider. De aceea, este bine ca ele să nu fie consumate după mai mult de cinci zile de la gătire.

De asemenea, trebuie să ții cont că sarmalele odată încălzite, nu mai pot fi puse din nou la frigider. Încălzește doar câte mănânci la o masă, pentru a evita risipa.

Pentru a depozita corect sarmalele în frigider, alege o caserolă cu capac, care se închide etanș. În acest fel, eviți ca mirosul lor să inunde frigiderul și dispare și riscul ca anumite microorganisme să ajungă pe sarmale.

Citește și: „Ce e bine să faci cu varza murată înainte de a o folosi la sarmale. Greșeala banală care strică tot gustul

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.2 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *