Rețete de sarmale pentru Paște - Ego.ro

Rețete de sarmale pentru Paște

Rețete de sarmale pentru Paște

Sarmalele sunt un preparat tradițional iubit de toți românii, simbol al bucătăriei noastre, dar și o mâncare populară în întreaga Europă de Est. De la varianta clasică cu carne de porc și vită, până la rețete mai inovative cu carne de pui sau chiar legume, sarmalele sunt un deliciu care poate fi pregătit în multe feluri, în funcție de preferințele fiecăruia. În acest articol, îți oferim câteva rețete de sarmale, fiecare cu specificul său, pe care le poți încerca pentru o masă de neuitat alături de familie sau prieteni.

Sarmale de porc și vită în foi de varză acră

Această rețetă este una dintre cele mai delicioase. Combinația de carne de vită și porc, alături de condimentele aromate și varza acră, îți va aduce un gust autentic românesc.

Ingrediente:

  • 300 g de carne de vită tocată
  • 400 g de carne de porc tocată
  • Două cepe
  • 6 linguri de orez
  • 3 linguri de bulion de roșii
  • O legătură de mărar
  • 1,5 kg de varză acră
  • Piper măcinat
  • 6-7 boabe de piper
  • Două foi de dafin
  • Cimbru uscat
  • 200 g de slănină afumată (sau orice fel de afumătură)

Mod de preparare:

Călește ceapa cu orezul și bulionul, apoi amestecă-le cu carnea tocată, mărarul și condimentele. Pregătește frunzele de varză, îndepărtează nervurile groase și rulează sarmalele cu umplutura de carne. Așază-le într-o cratiță cu ulei, varză tocată și frunze de varză, adaugă bulion diluat și bucăți de afumătură. Fierbe-le la foc mic, completând cu apă atunci când este necesar, până când varza este bine fiartă.

Sarmale în foi de varză dulce

Aceasta este o variantă mai puțin acră, perfectă pentru cei care preferă gustul mai ușor al verzei dulci.

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 110 grame orez
  • 3 frunze de dafin
  • Două cepe
  • Două linguri de untură de porc (sau ulei)
  • 100 g bulion
  • O varză mare dulce
  • Piper
  • O lingură sare
  • Mărar, cimbru

Mod de preparare:

Opărește varza și amestecă carnea tocată cu orezul, ceapa, condimentele și apă. Formează sarmalele din foile de varză și așază-le într-un vas mare, alternând cu frunze de varză și afumătură. Pune-le la fiert timp de două ore, adăugând pastă de tomate și apă pentru a acoperi complet sarmalele.

Sarmale cu carne în foi de viță

Pentru o variantă mai rafinată, încearcă sarmalele în foi de viță. Acestea au un gust unic, iar combinația cu carne tocată și orez va deveni rapid un favorit.

Ingrediente:

  • 1/2 kg carne tocată
  • 50-60 foi de viță
  • Un morcov
  • O ceapă
  • 5 linguri de orez
  • 5 linguri pastă de tomate
  • Două ouă
  • O legătură mărar
  • O linguriță cimbru
  • 5-6 foi de dafin
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Pregătește sosul din morcov, ceapă și pastă de tomate, călindu-le într-o tigaie. Amestecă carnea tocată cu orezul, verdeața și sosul pentru a obține umplutura. Rulează sarmalele în foi de viță opărite și fierbe-le timp de aproximativ o oră.

Sarmale în dovleac

O rețetă mai puțin obișnuită, dar absolut delicioasă, sarmalele gătite în dovleac sunt o combinație perfectă între dulce și sărat.

Ingrediente:

  • Un dovleac potrivit
  • Două verze murate
  • Foi de dafin și piper
  • Smântână
  • Afumătură
  • O jumătate de ceașcă de orez
  • Pastă de tomate
  • Două cepe
  • 1/4 kg carne tocată
  • Puțin zahăr
  • Cimbru
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Taie capacul dovleacului, scoate semințele și pregătește compoziția de carne cu orez, ceapă și afumătură. Împăturește sarmalele și așază-le în dovleac, alternând cu varză tocată. Umple dovleacul cu sos de roșii și apă, apoi coace-l în cuptor la foc potrivit până când este complet gătit.

Sarmale cu bacon afumat

O variantă mai simplă și mai rapidă de preparare, dar cu un gust intens datorită baconului afumat.

Ingrediente:

  • 800 g carne tocată de porc și vită
  • Bacon afumat
  • Două cepe mari
  • Orez
  • Ulei
  • Două ouă
  • Sare, piper
  • Pătrunjel verde, mărar
  • Sos de roșii
  • Smântână

Mod de preparare:

Amestecă carnea cu baconul, ceapa călită și orezul. Formează sarmalele și pune-le într-o tavă cu sos de roșii. Coace-le la cuptor pentru aproximativ o oră și servește-le cu smântână.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce face Jojo - Cătălina Grama atunci când vrea să îl împace pe Paul Ipate
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *