Rezolvare subiecte BAC 2023 la proba la alegere. Baremul de corectare pentru Geografie, Logică, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică

Consultă baremul de corectare și află ce notă vei obține.

Rezolvare subiecte BAC 2023 la proba la alegere. Elevii claselor a XII-a au susținut miercuri, 28 iunie, cea de-a treia probă scrisă, cea la alegere a profilului și specializării. Verifică ce notă vei obține consultând baremul de corectare pentru materiile Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie, Filosofie, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică.

Rezolvare subiecte BAC 2023 la proba la alegere

UPDATE:

Ministerul Educației a publicat baremele de corectare pentru materiile incluse în ce-a de-a treia probă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului și specializării. Găsești răspunsurile corecte în cadrul galeria FOTO.

Știrea inițială

În perioada 26-29 iunie, elevii aflați la final de liceu susțin probele scrise ale examenului de bacalaureat. Este un moment important în viața fiecăruia dintre candidați, întrucât în fucție de media obținută vor putea spera mai departe la facultatea dorită sau nu.

Luni, 26 iunie, candidații au susținut proba la Limba și literatura română, marți, 27 iunie, au trecut prin emoțiile probei obligatorii a profilului (matematică sau istorie), iar miercuri, 28 iunie, au susținut proba la alegere a profilului și specializării.

Vineri, 29 iunie, elevii care au absolvit o școală cu predare în altă limbă decât română vor susține proba la Limba și literatura maternă.

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la matematică. Cum se rezolvau de fapt exercițiile

Reguli de respectat la Bac 2023. Îmbrăcămintea și obiectele interzise în sălile de examen

Una dintre primele reguli pe care elevii care susțin Bac-ul trebuie să le respecte se referă la îmbrăcăminte. Este important ca aceștia să aibă o ținută adecvată și decentă, respectând normele de bună conduită și prezentare.

Așadar, este recomandat să se evite îmbăcămintea cu imprimeuri sau inscripții ofensatoare sau inadecvate. De asemenea, accesoriile trebuie să fie minime și discrete, astfel încât să nu distragă atenția.

Citește și: Rezolvare subiecte Bacalaureat 2023 la Limba română. Ce aveau de făcut elevii

Pe lângă regulile privind îmbrăcămintea, elevii vor trebui să respecte o serie de alte reguli extrem de importante. În momentul când au pășit în sala de examen, aceștia trebuie să lase afară obiectele personale precum ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, poșete etc. De asemenea, le este interzis candidaților să aibă asupra lor orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informații sau de comunicare (telefoane, tablete, stick-uri de memorie etc) în timpul examenului.

În plus, în săli nu este permis accesul cu manuale, dicționare, notițe, însemnări etc. Elevilor le este interzis, totodată, să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notițe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Un aspect extrem de important pentru elevi îl reprezintă faptul că aceștia pot folosi în timpul examenului doar pix sau stilou cu cerneală albastră pentru rezolvarea subiectelor și creion negru pentru scheme și desene.

Candidații care nu respectă aceste reguli vor fi eliminați din examen, ei putând susține din nou probele abia după următoarele două sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Calendar Bacalaureat 2023

  • 26 iunie 2023: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă;
  • 27 iunie 2023: Proba obligatorie a profilului – proba E.c) – proba scrisă;
  • 28 iunie 2023: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă;
  • 29 iunie 2023: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă;
  • 3 iulie 2023: Afișarea rezultatelor la probele scrise până la ora 12,00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00;
  • 4 – 6 iulie 2023: Rezolvarea contestațiilor;
  • 7 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale.

Elevii care nu au promovat Examenul de bacalaureat 2023 în sesiunea iunie-iulie sau au rămas corigenți la unele materii, vor mai avea o șansă în sesiunea de toamnă.

Înscrierile candidaților pentru cea de-a doua sesiune de Bac se fac în perioada 17 – 14 iulie 2023. În intervalul 7 – 11 august 2023 va avea loc evaluarea competențelor, iar probele scrise se vor desfășura între 16 și 21 august.

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 25 august. Tot în aceeași zi se pot depune și contestațiile.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 29 august.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *