Rezultate BAC 2022 după contestații. Notele finale la Bacalaureat

Rezultate BAC 2022 după contestații. Ministerul Educației a anunțat că afișarea primelor rezultate anonimizate va avea loc pe 27 iunie
Rezultate BAC 2022 după contestații. Notele finale la Bacalaureat

Rezultate BAC 2022 după contestații, pentru elevii de clasa a XII-a. Ministerul Educației a anunțat când se depun contestații, după afișarea notelor obținute de absolvenți. În cazul în care aceștia sunt nemulțumiți de rezultate, pot cere ca lucrarea lor să fie recorectată.

Rezultate BAC 2022 după contestații pentru toți absolvenții

Update, 1 iulie 2022, ora 10.58: Vineri, 1 iulie, au fost publicate rezultatele finle la examenul de Bacalaureat pe bacalaureat.edu.ro.

După contestații, rata de promovare a crescut cu 1,9% față de rezultatele inițiale, ajungând la 75,2%, a anunțat vineri ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

”Este vorba de 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor, şi 15.986 de note care au fost micşorate în urma contestaţiilor. 2.752 de note au rămas nemodificate”, a spus Cîmpeanu.

Totodată, ministrul a anunțat că numărul mediilor de 10 s-a mărit, în urma contestațiilor, cu 60, ajungând la 222.

”Avem încă 60 de medii de zece, peste cele 162 de medii de zece anunţate înainte de contestaţii”, a afirmat ministrul.

Știrea inițială:

Ministerul Educației a anunțat că afișarea primelor rezultate anonimizate va avea loc pe 27 iunie, până la ora 12:00. Pentru depunerea contestațiilor a fost alocat intervalul orar 12:00 – 18:00 în aceeași zi. Rezultate BAC 2022 după contestații

Rezultate BAC 2022 după contestații, data la care se afișează

Examenul național de bacalaureat se consideră promovat de către absolvenții studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiții. Au susținut probele de evaluare a competențelor.

De asemenea, au susţinut toate probele scrise și au fost notați cel puțin cu 5 la fiecare dintre acestea. Asta obținând cel puțin media 6 la probele scrise”, este anunțul făcut de Ministerul Educației.

Depunerea contestațiilor la BAC 2022

Depunerea contestațiilor se face exact așa cum este precizat în calendarul Bacalaureat 2022, publicat de Ministerul Educației.

  • Contestațiile se pot depune și online, utilizând adresa de mail comunicatăde centrul de examen
  • La fiecare contestație depusă online, centrul de examen va trebui să confirme primirea mesajului
  • În cazul în care nu există confirmare de primire, candidații trebuie să contacteze cât mai urgent acel centru de examen, scrie portalinvatamant.ro.
  • Candidații care depun contestații completează și semnează o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată
  • Președintele, împreună cu unul dintre vicepreședinți, cu secretarul sau cu un membru al comisiei din centrul de examen, primesc contestațiile și le înregistrează.
  • Cererile prin care se contestă notele obținute la evaluarea inițială, însoțite de un borderou
  • În borderou se precizează numele candidaților și probele, respectiv, disciplina/disciplinele pentru care este depusă contestația
  • se înaintează comisiei din centrul zonal de evaluare, de către un delegat al comisiei din centrul de examen.
  • Cum se notează lucrările după contestații, la Bacalaureat 2022
  • „După terminarea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare

În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1,50 puncte, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, trebuie să se ia o decizie.

Astfel,  președintele comisiei de contestații decide reevaluarea lucrărilor respective de către o a treia comisie, formata din alți profesori cu experienta, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații”, este informația din comunicatul de presă. Nota acordata de a treia comisie este nota care va fi acordata de comisia de contestații.

Pentru lucrările care au primit inițial note cuprinse intre 4,50 – 4,99, inclusiv notele de 4,50 si 4,99, sau o nota cel puțin egală cu 9,50, nota definitivă la Bacalaureat este nota acordata de către comisia de contestații.

Reguli pentru depunerea contestațiilor

  • Pentru lucrările care au primit inițial, la comisia din centrul zonal de evaluare, alte note decât cele menționate la aliniatul (1)
  • nota definitivă este nota acordată de comisia județeană de contestații/a municipiului București
  • dacă între nota inițială și nota acordată la contestații se constată o diferență de cel puțin 0,50 puncte.
  • Daca diferența dintre cele două note este mai mică de 0,50 puncte, nota definitivă este nota inițială, acordata de comisia din centrul zonal de evaluare.
  • Afișare contestațiilor
    După ce s-a acordat nota finală după contestații, aceasta nu se mai poate modifica
  • Comisiile de bacalaureat din centrele de examen operează în catalogul electronic schimbările
  • Se recalculează, după caz, media generală de bacalaureat și rectifică în mod corespunzător rezultatul examenului.
  • Rezultatele la contestații se comunică celor în drept prin afișare la avizierul centrului de examen
  • Pentru candidații proveniți de la alte licee decât cel în care este organizat centrul de examen, comisia de examen întocmește extrase din catalog

„În cazul nepromovării examenului de bacalaureat, pot fi recunoscute în sesiunile următoare, la cerere, rezultatele la evaluările susținute, respectiv rezultatele la probele scrise care au fost promovate cu cel puțin nota 5”, potrivit Edu.ro.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
5 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *