Rezultate Titularizare 2022. Pe 13 iulie, candidații pentru un post în unitățile de învățământ de stat au susținut proba scrisă, ultima a examenului de titularizare. Marți, 19 iulie, s-au afișat rezultatele inițiale, urmând ca cei nemulțumiți să depună contestații.
Update 19 iulie: Rezultatele inițiale ale examenului de titularizare au fost afișate marți, 19 iulie, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul titularizare.edu.ro.
Potrivit Ministerului Educației, 146 de candidația la concursul de titularizare 2022 au obținut nota 10 la proba scrisă.
În privința candidaților care nu au obținut notă de trecere la proba scrisă, numărul acestora este îngrijorător. 4.573 dintre persoanele care au susținut examenul scris de titularizare au obținut mai puțin de nota 5.
Rata notelor (inițiale) peste 7 (șapte) obținute la nivel național de candidați este 48,68% (în creștere cu peste 4%, față de rezultatele consemnate anul trecut: 44,47%).
Rata notelor (inițiale) între 5 și 7 este de 32,91% la nivel national (în scădere, comparativ cu anul trecut – 35,49%). 4.573 candidați au luat note între 5.00-6.99 in aceasta sesiune.
Potrivit ministrului Educației Sorin Cîmpeanu, județele cu cele mai bune rezultate (care au obținut note peste 7) au fost: Cluj, Bistrița Năsăud, Bacău, București, Neamț, Arad, Prahova și Dâmbovița. În ceea ce privește județele cu cele mai slabe rezultate, acestea sunt: Călărași, Giurgiu, Tulcea și Mehedinți.
Știrea inițială:
Anul acesta, concusrsul de titularizare s-a desfășurat în perioada 24 mai – 13 iulie. Candidații au avut de trecut în primă fază testul probelor practice/ orale și inspecțiile speciale la clasă, iar cei admiși s-au prezentat la proba scrisă.
Pentru a obține un post de titular – pe o perioadă nedeterminată – un candidat trebuie să obțină minim nota 7 la primele probe și 7 la proba scrisă. Candidații care au obținut o medie între 5 și 7 la examenul de titularizare, se vor putea angaja ca suplinitor într-o unitate de învățământ, adică pe o perioadă determinată.
Tot astăzi, dar și mâine se pot depune și contestațiile, iar soluționarea acestora va avea loc în perioada 21 – 26 iulie. Urmând ca pe 27 iulie să fie afișate rezultatele finale.
Recent a fost reactualizat site-ul Titularizare 2022 cu lista candidaților înscriși la concurs, după ce în ultimele luni Ministerul Educației a mutat afișarea posturilor pe site-ul propriu și nu a mai folosit platforma gestionată de fosta SIVECO. Platforma a fost reactualizată vineri, 24 iunie.
Anul acesta, la nivelul întregii țări, au fost scoase la concurs 5.163 de posturi sau catedre didactice. Examenul scris pentru titularizare a fost organizat în 104 centre de concurs. La proba scrisă au putut participa doar candidații care au obținut cel puțin nota 5 la inspecția specială la clasă sau la proba practică.
În total au fost înregistrate 33.088 fișe de înscriere pentru examenul de titularizare la nivelul întregii țări. Dintre acestea, 5.655 au fost ale absolvenților promoției curente, potrivit ministrului Educației.
Din cele aproape 5.200 de posturi disponibile, 3.848 sunt în mediul urban şi 1.315, în mediul rural.
Cele mai multe posturi disponibile din totalul celor scoase la concurs sunt pentru educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1.039), învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (943), educaţie fizică şi sport (520), muzică instrumentală (329).
O situație îngrijorătoare o reprezintă faptul că anul acesta posturile care vizează materiile la care se susțin examenele naționale – Evaluarea Națională și Bacalaureat – reprezintă mai puțin de 10% din totalul posturilor scoase la cocurs, potrivit Ministerului Educației.
Mai exact, este vorba despre:
Repartizarea candidaților pe posturile vacante se va face în ordinea descrescătoare a mediilor obținute la concurs. Media de repartizare este alcătuită din nota la proba scrisă, cu o pondere de 75% și nota la inspacția specială la clasă sau la proba practică cu o pondere de 25%.