Multe femei au probleme serioase cu tenul, ba este prea gras, ba prea uscat, motiv pentru care apar complexele și scade stima de sine. Datorită acestui ritual vechi de înfrumusețare, aceste probleme pot dispărea. Ai nevoie de un singur ingredient banal, pe care toată lumea îl are în bucătărie sau cămară.
De acum înainte, nu mai arunca apa în care au fiert cartofii! Da, ai auzit bine. Este un truc de înfrumusețare foarte util, care te scapă de problema tenului gras. Ce trebuie să știi înainte de a te spăla pe față cu această apă.
Internetul este plin de trucuri și secrete de frumusețe care nu costă mult și nici nu implică utilizarea produselor cosmetice scumpe. Puține femei știu însă că unele metode sunt foarte la îndemână și de mare ajutor în lupta cu sebumul.
De pildă, nu trebuie să mai arunci apa în care au fiert cartofii. Motivul? Conține numeroase substanțe nutritive, cum ar fi amidonul. Dincolo de beneficiile pentru sănătate, o poți folosi și în scopuri cosmetice.
De exemplu, este bună pentru tenul gras. Amidonul din cartofi ajută la absorbția excesului de ulei de pe piele, astfel că este foarte util pentru persoanele care se știu cu aceste probleme. De asemenea, menține un nivel echilibrat de sebum, lucru care ar putea preveni acneea.
În plus, apa în care au fiert cartofii poate fi folosită ca tonic pentru față. Cu o dischetă de bumbac aplic-o pe ten și vei observa că pielea se hidratează. La fel de indicată este pentru îngrijirea părului. După ce te speli cu șampon, clătește-ți părul cu această apă ca să devină strălucitor și puternic. Vei vedea că podoaba capilară nu se va mai deteriora atât de ușor.
Un aspect important trebuie menționat. Dacă nu vrei să folosești toată apa în care au fiert cartofii, o poți congela. Rezistă mult timp și nu-și pierde efectul.
Un alt beneficiu al amidonului din cartofi este faptul că poate calma iritațiile pielii, mai ales arsurile solare. Totodată, ajută la absorbția transpirației și a umidității.