România, lovită de ciclonul din Italia? Ce spun meteorologii. Anunț de ultimă oră

Anunțul meteorologilor privnd țara noastra, după inunfdațiile catastrofale din Italia.
România, lovită de ciclonul din Italia? Ce spun meteorologii. Anunț de ultimă oră

Vești proaste petru români de la meteorologi. Ciconul care a făcut ravagii în nordul Italiei în ultimele zile ar putea ajunge și în estul Europei și va afecta și România. Până la finalul lunii, țara noastră se va confrunta cu fenomene meteo extreme, ca urmare a temperaturilor neobișnuit de ridicate din această perioadă. Ne putem aștepta inclusiv la ploi torențiale și chiar căderi de grindină.

România, lovită de ciclonul din Italia? Ce spun meteorologii

Italienii din regiunea Emilia-Romagna, situată în nord-estul țării, trec printr-un adevărat coșmar. De câteva zile, se confruntă cu inundații catastrofale, care au scos râurile din matcă și au produs pagube ce se ridică până acum la câteva miliarde de euro. Practic, toate cursurile de apă dintre Rimini și Bologna, 21 în total, s-au revărsat între joi și vineri și au măturat totul în calea lor.

În urma evenimentelor extreme, nouă oameni au murit, iar mii de persoane au fost evacuate din casele lor. Ciclonul care s-a format în Marea Mediterană și care a făcut ravagii în Italia se va deplasa către estul continentului. Mai multe zone din România vor fi afectate, avertizează meteorologii.

„(Ciclonul n.r.) se va deplasa până în zona de est, sud-est a Europei (…) și cu siguranță rămân de interes și zonele din partea de sud, sud-est și est până săptămâna viitoare. Dar până săptămâna viitoare, și pe parcursul nopții și chiar și mâine vor mai rămâne de interes, sub influența acestui ciclon zone din Oltenia, Banat, Crișana și Maramureș pentru că el încă își mai produce efecte având în vedere încărcarea cu umezeală”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, potrivit Digi24.ro.

Care sunt previziunile meteorologilor pentru țara noastră

Potrivit acesteia, în perioada următoare, ne vom confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, iar ploile torențiale și chiar căderile de grindină nu vor lipsi. Inlcusiv în București sunt anunțate averse torențiale pentru acest sfârșit de săptămână.

„Cu siguranță, noi, aflându-ne totuși la periferia estică a acestui sistem frontal am avut cantități importante de precipitații, în special în zona sud-vestică a țării, acolo unde a fost în vigoare avertizarea meteorologică de cod galben. Valorile cantităților de precipitații, prin acumulare, au depășit chiar și la nivel local 30-40 de litri pe metru pătrat. Însă instabilitatea va fi de interes și în următoarea perioadă, pentru că vorbim în continuare de posibilitatea să consemnăm averse torențiale însoțite de descărcări electrice, izolat căderi de grindină, pentru că la acest sfârșit de săptămână cresc și temperaturile, ne vom apropia din nou de 28 de grade Celsius și chiar și vineri și sâmbătă, inclusiv în Capitală, la o maximă de 27-28 de grade, fapt care aduce fenomene specifice instabilității și vom vorbi de averse cu caracter torențial”, a mai spus Elena Mateescu.

Directorul ANM anunță că vremea va rămâne instabilă până la finalul lunii mai și nu exclude emiterea unor avertizări meteorologice, după caz.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *