Rugăciune de Paşte pe care să o rostiți pentru sănătate și fericire, dar și pentru bunăstarea familiei. Peste doar câteva zile se sărbătorește Paștele Ortodox. Anul acesta Paștele se sărbătorește pe 24 aprilie, după ce pe 7 martie a început postul care a durat 40 de zile. În ziua Învierii Domnului, oamenii merg la biserică și rostesc cea mai puternică rugăciune.
Se spune că în în ziua Învierii Domnului, dorințele noastre se împlinesc și vom avea noroc pentru tot restul anului. Iată ce rugăciune este bine să rostești în Duminica Învierii. Rugăciune de Paşte:
„Doamne Iisuse Hristoase, Judecătorul meu Preadrept! Cunosc că păcatele mele sunt fără de număr. De aceea Te rog în această zi, în care de Iosif și de Nicodim pus fiind in Mormânt, Te-ai pogorât în iad.
Cu Sfântul si Îndumnezeitul Tău suflet și de acolo ai depărtat întunericul cu lumina Dumnezeirii Tale și ai adus bucurie nespus de mare strămoșilor noștri. I-ai mântuit de sclavia cea cumplită și i-ai suit în RAI.
Îngroapă păcatele mele și cugetele mele cele rele și viclene, ca să piară din mintea mea și să nu se mai lupte cu sufletul meu.
Luminează întunecatul iad al inimii mele. Alungă întunericul păcatelor mele și suie mintea mea la cer, ca să mă bucur de Fața Ta.
Așa Doamne, primeşte umilita mea rugăciune ca o tămâie mirositoare, pentru rugăciunile iubitei Tale Maici, care Te-a văzut pe Cruce pironit între doi tâlhari.
Și de durerile Tale cumplite i s-a rănit inima. Care împreună cu ucenicii şi cu mironosiţele Te-au pus în mormânt, care a treia zi Te-au văzut înviat din morți si la Înălțarea Ta. Te-a văzut suindu-Te de la pământ la cer, însoțit de Sfinții Tăi Îngeri.
Îndură-Te, Doamne, și de cei vii si de cei răposați, pentru rugăciunile Sfinților Tai, către care zic si eu, nevrednicul. O, fericiţi servitori ai lui Dumnezeu! Nu încetaţi a va ruga Lui, ziua și noaptea pentru noi, nevrednicii, care pururea greșim cu atâtea nenumărate păcate!
Mijlociți pentru noi Darul și ajutorul lui Dumnezeu, pe care nu știm a-l cere după cuviință.
Amin”, este rugăciunea pe care credincioșii o rostesc în Duminica Învierii Domnului.
Nu de puține ori ați auzit că înainte de Paște, oamenii își cumpără haine noi, pentru a le purta în ziua de sărbătoare. Această tradiție este respectată în mai toate zonele din țară. Pentru cei care nu au aflat încă, iată de unde vine acest obicei. Tradiţia de a purta haine noi de Paşte vine de la faptul că Iisus Hristos a înviat îmbrăcat în haine noi, albe, simbolizând curățirea sufletului și a trupului.
Oamenii participă la slujba de Înviere, îmbrăcați în haine noi, iar apoi merg spre case cu lumina sfântă aprinsă, pentru a aduce în gospodării lumină și speranță.
Creștinii trebuie să facă semnul crucii, înainte de a intra în casă. Apoi, aceștia sting lumânarea la tocul de sus al ușii. Lumânarea aprinsă în cadrul Slujbei de Înviere se poate reaprinde atunci când creștinul se roagă, mai ales în vreme de boală sau de primejdie.