Rugăciunea pe care să o rostești de Întâmpinarea Domnului 2023. Cuvintele puternice de ajutor, la vreme de necaz

Ce semnificație are sărbătoarea Întâmpinării Domnului
Rugăciunea pe care să o rostești de Întâmpinarea Domnului 2023. Cuvintele puternice de ajutor, la vreme de necaz

În data de 2 februarie, creștinii ortodocși sărbătoresc Întâmpinarea Domnului. Aceasta este una dintre cele mai importante sărbători ale lunii februarie și are o însemnătatea aparte. Pornind de la această sărbătoare s-a format tradiția ca la 40 de zile de la naștere, mamele să meargă cu nou-născuții la biserică pentru a li se citi molifta de curățire și de a fi închinați lui Dumnezeu. Iată rugăciunea pe care să o rostești de Întâmpinarea Domnului pentru a fi ferit de boli și necazuri de tot felul.

Rugăciunea pe care să o rostești de Întâmpinarea Domnului 2023

La 40 de zile de la nașterea Sa, Mântuitorul a fost dus de Fecioara Maria și de dreptul Iosif la Templu pentru împlinirea rânduielilor Legii. După legea iudaică, la 40 de zile de la nașterea pruncului de parte bărbătească, mama acestuia trebuia să meargă la Templu că să-l închine lui Dumnezeu.

Astfel, Întâmpinarea Domnului are loc la fix 40 de zile de la nașterea lui Iisus Hristos, sărbătorită pe 25 decembrie.

În vreme ce credincioșii respectă Întâmpinarea Domnului, în popor se ține Streneia sau Ziua Ursului. Pentru că erau convinși că în această zi pot căpăta ei înșiși puterea ursului, oamenii se ungeau cu grăsime de urs pe 2 februarie și practicau acest ritual în special asupra copiilor.

Deoarece este o sărbătoare cu cruce roșie, pe 2 februarie nu se lucrează, nu se spală și se respectă celelalte rânduieli ca în orice altă zi de sărbătoare. Totodată, de praznicul Întâmpinării Domnului sunt legate o serie de tradiții și obiceiuri. 

Există și o rugăciune extrem de folositoare adresată Mântuitorului Iisus Hristos care face referire la momentul în care Fecioara Maria l-a adus la Templu. Cei care rostesc această rugăciune în ziua praznicului Întâmpinării Domnului vor fi feriți de necazuri, boli și vor atrage bucuria în viețile lor. Poate face adevărate minuni.

Citește și: „Aducerea moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur. Ce rugăciune puternică e bine să spui către Sfântul Ioan, apărător al celor ne­căjiți, pe 27 ianuarie

Rugăciunea extrem de folositoare către Iisus Hristos pe care să o rostești de Întâmpinarea Domnului

„Doamne, Iisuse Hristoase, Fiule, Unule Născut și Cuvântul lui Dumnezeu, Care mai înainte ai fost văzut de prooroci ca prin oglindă, în ghicitură, și mai pe urmă în aceste zile, Te-ai născut nestricat cu trupul din Preasfânta Fecioară Maria, și în a patruzecea zi, în locul cel sfânt întru întâmpinarea întregii lumi Te-ai arătat ca prunc, purtat în brațele dreptului Simeon pentru mântuirea tuturor celor din Adam!

Cât de proslăvită și de prealuminată este aducerea Ta în brațele Născătoarei de Dumnezeu în biserica Domnului, și întâmpinarea Ta de către bătrânul Simeon. Astăzi cerurile se veselesc, și pământul se bucură de venirea Ta, Dumnezeule, de venirea Dumnezeului și Împăratului nostru. De demult Moise s-a urcat în munte ca să vadă slava Ta, dar nu a putut să-Ți vadă fața Ta, pentru că i-ai arătat doar spatele.

În această zi prealuminoasă a întâmpinării Tale, Tu Te-ai arătat pe Tine Om, strălucind de nespusa lumină dumnezeiască, ca împreună cu Simeon să Te vedem față către față, să Te pipăim cu mâinile și să Te primim în brațele noastre, ca să Te cunoaștem pe Tine ca Dumnezeu venit în trup. Pentru aceasta, proslăvim nespusa coborâre a Ta, și marea Ta iubire de oameni, că prin venirea Ta ai dăruit acum bucurie cerească neamului omenesc căzut de demult în păcat.

Că Tu prin dreapta Ta judecată ai izgonit pe strămoșii noștri din raiul desfătării în lumea aceasta, iar acum ne-ai miluit și iarăși ne-ai deschis locașurile cerești, și ai prefăcut plânsul nostru întru bucurie, iar Adam nu se mai rușinează pentru neascultare, și nici nu se va mai ascunde de la fața Ta, fiind chemat de Tine, pentru că Tu ai venit acum ca să iei asupră-Ți păcatele lui, să-l speli cu sângele Tău și să-l îmbraci pe el, gol fiind, în haina mântuirii, în podoaba veseliei, și să-l înfrumusețezi pe el ca pe un mire.

Iar pe noi pe toți, care prăznuim Dumnezeiasca ta întâmpinare, învrednicește-ne ca împreună cu fecioarele înțelepte, să Te întâmpinăm pe Tine, Mirele nostru ceresc, cu candelele credinței și curăției aprinse, să privim cu ochii credinței dumnezeiasca Ta față, să te purtăm în inimi, în toate zilele vieții noastre, ca să ne fii nouă Dumnezeu, și noi să fim poporul Tău.

Iar în slăvita și înfricoșata zi a venirii tale, când toți sfinții vor ieși în văzduh pentru marea Ta întâmpinare, învrednicește-ne și pe noi să Te vedem, și astfel pururea cu Domnul vom fi. Slavă milosârdiei Tale, slavă împărăției Tale, slavă purtării Tale de grijă, Unule Iubitorule de oameni, că a Ta este împărăția și puterea și slava, împreună cu Cel fără de început al Tău Părinte, și cu Preasfântul și Bunul și de viață făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *