Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Cuvintele puternice, care te feresc de necazuri

Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei. Noaptea de Sfântul Andrei, adică 29 spre 30 noiembrie, este considerată de mulți echivalentul Halloween-ului românesc
Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie. Cuvintele puternice, care te feresc de necazuri

Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei, pentru a te feri de rele. Sfântul Andrei se sărbătorește în fiecare an pe 30 noiembrie. Mai multe tradiții și obiceiuri sunt respectate în această zi sfântă, încă din cele mai vechi timpuri. De asemenea, potrivit tradiției, este bine ca în această zi de sărbătoare, credincioșii să spună rugăciunea, pentru a fi feriți de primejdii.

Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei, potrivit tradiției

Noaptea de Sfântul Andrei, adică 29 spre 30 noiembrie, este considerată de mulți echivalentul Halloween-ului românesc. Asta datorită mai multor tradiții și superstiții legate de sărbătoarea Sfântului Andrei.

30 noiembrie, ziua Sfântului Andrei, o zi specială pentru români, pentru că Sfântul Apostol Andrei este considerat ocrotitorul lor. Iată ce rugăciune să rostiți încă de la primele ore ale dimineții.

„Doamne Dumnezeul nostru, Tu, Cel ce ai zis şi s-a făcut făptura, nu întoarce dumnezeiasca Ta faţă de la noi cei păcătoşi. Ca să nu vină asupră-ne mânia cea groaznică şi înfricoşătoare a durerilor,

Află și Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Andrei. Cui trebuie să spui „La mulți ani” pe 30 noiembrie

Care este rodul păcatelor noastre pe care în toată ziua, cu nesocotinţă, în chip nenumărat le săvârşim. Noi suntem păcătoşi şi pătimaşi, netrebnici şi plini de răutate. Tu eşti izvorul vieţii şi al milostivirii. Nu ne lăsa, Doamne.

Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei
Rugăciunea pe care să o spui de Sfântul Andrei

Nu trece rugăciunea noastră, a păcătoşilor, nici nu răsplăti nouă după nelegiuirile noastre, ci, pentru că nu suntem vrednici a câştiga prin sârguinţa cea de toate zilele milostivirea Ta. Dăruieşte-ne-o Tu, Doamne, ca un preamilostiv. Pentru rugăciunile Apostolului Tău Andrei, dăruieşte-ne nouă sănătate şi viaţă ferită de toată răutatea.

Pentru pomenirea lui cea de azi ne întăreşte cu darul Tău cel stăpânitor, ca din adâncul inimilor noastre, cu bucurie să lăudăm prăznuirea lui şi să slăvim preasfânt numele Tău, în vecii vecilor. Amin”.

Vezi și De ce se pune busuioc sub pernă în Ajun de Sfântul Andrei. Care este semnificația acestei tradiții, de fapt

De ce se pune grâu la încolțit de Sfântul Andrei

Grâul pus la încolțit este una dintre cele mai importante tradiții de care credincioșii țin cont. Fiecare membru al familiei, trebuie să își aleagă un vas în care să pună grâul la încolțit. Se spune că înălțimea și desimea grâului crescut până la Anul Nou arată cum va fi anul viitor pentru persoana respectivă.

  • Bunicii obișnuiau să pună de Sfântul Andrei grâu la încolțit într-un vas, cu puțină apă sau pământ.
  • Un grâu sănătos și înalt semnifică un an prosper și un viitor îmbelșugat, dar și sănătate și succese.
  • Grâul pus la încolțit poate prevesti și cât de bogată va fi recolta anului care urmează.
  • Un grâu bogat anunță un pământ rodnic și o recoltă generoasă.
  • Grâul scurt și uscat prevestește un an sărac în recolte.
  • Fetele care vor să afle cu cine se vor mărita trebuie să pună 41 de boabe de grâu sub pernă, iar acela care le va fura grâul le va fi soț.
  • Până la Crăciun, femeile nu mai ţes şi nici nu mai torc, ca să nu stârnească mânia Maicii Domnului.
  • Ziua Sfântului Andrei marchează debutul sezonului sărbătorilor de iarnă, care vor continua cu Sfântul Nicolae, celebrat pe 6 decembrie

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8.7 11 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *