Aceasta este poate cea mai bună rețetă de rulouri cu scorțișoară. Rulouri pufoase cu umplutură de unt cu scorțișoară, cacao și stafide. Aceste rulouri sunt potrivite pentru micul dejun sau chiar pentru sărbătorile care se apropie. Cu ingrediente pe care le ai și acum în casă, rulourile cu scorțișoară se prepară rapid, din aluat dospit și umplutură cu unt și scorțișoară.
Rulouri cu stafide și scorțișoară. Ingrediente și mod de preparare
Mai jos vei găsi modul de preparare al rulourilor cu scorțișoară explicat pas cu pas. Față de rețeta clasică, pe lângă umplutura de scorțișoară, am adăugat cacao și stafide.
Desigur, această rețetă se poate adapta pe gustul fiecăruia, umpluturile pot fi diverse cum ar fi: nutella, cremă de brânză, nuci sau mai poți face o glazură de ciocolată topită sau smântână frecată cu zahăr pudră vanilat.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Ingrediente pentru umplutură
100 grame unt
100 grame zahăr alb sau brun
2 linguri scorțișoară
3 linguri cacao ( opțional)
30 grame stafide ( opțional)
Mod de preparare
1. Aluat
într-un castron se amestecă drojdia cu zahărul și laptele cald. Se lasă 10 minute până se activează drojdia. Când la suprafața amestecului de lapte cu drojdie
apar bule, atunci drojdia este activată.
într-un bol încăpător, se bat cu telul ouăle cu un praf de sare, apoi se adaugă uleiul și zahărul vanilat.
peste ouă se toarnă amestecul de lapte cu drojdie, apoi se pune jumătate din cantitatea de făină. Cu o spatulă se amestecă bine până se formează un aluat moale, lipicios.
se adaugă și restul de făină și se frământă până se leagă aluatul.
aluatul se lasă la dospit, pentru o oră, în bolul acoperit cu folie alimentară sau un șervet curat.
2. Umplutură
untul moale se mixează cu zahărul alb sau brun până rezultă o cremă.
într-un castronel se amestecă scorțișoara cu pudra de cacao
stafidele se lasă la hidratat în apă călduță amestecată cu puțin rom sau coniac.
3. Umplere și coacere rulouri cu stafide și scorțișoară
după ce aluatul a dospit și și-a dublat volumul, se întinde pe blatul de lucru înfăinat, în foaie de un centimetru grosime.
se unge aluatul cu crema de unt, se presară amestecul de scorțișoară cu cacao. Stafidele, scurse de apă, se distribuie pe toată suprafața aluatului.
se rulează aluatul strâns apoi, cu un cuțit bine ascuțit, se taie aproximativ, 10 rondele egale.
cuptorul se încinge la 180 de grade
pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se așază rulourile cu scorțișoară, lăsând spațiu între ele pentru că la coacere cresc în volum.
rulourile formate se mai lasă la dospit pentru 30 de minute.
se dă tava cu rulouri la cuptorul pre încins, pentru aproximativ 30 de minute sau până se rumenesc.
după ce s-au copt, se presară zahăr vanilat sau se ung cu glazura preferată.
Pentru cei care preferă să evite gătitul elaborat, dar totuși doresc să savureze o masă gustoasă și hrănitoare, există soluții simple și rapide care pot…