Delicioasele clătite sunt la fel de gustoase și în varianta sărată. Rulouri de clătite pufoase cu umplutură delicioasă de șuncă, brânză și legume pot fi servite la prânz sau cină. Se prepară rapid, cu ingrediente obișnuite. Pentru umplutură poți folosi resturi de brânză, șuncă, bacon, bucăți de friptură râmase de la cina de ieri, etc. Amestecul pentru clătite se face după rețeta clasică, dar fără zahăr. Pentru această rețetă mie îmi place să fac rulourile de clătite un pic mai groase pentru că mi se pare că țin mai bine compoziția.
Le rulez cu capetele închise după o metodă simplă, rulezi clătita iar când ajungi la jumătate se îndoaie marginile înăuntru. Astfel compoziția nu se scurge.
Pentru coacerea în cuptor am folosit vase ceramice termorezistente pe care le-am uns bine cu unt. Din cantitățile de ingrediente folosite am obținut 7 clătite grosuțe cu diametrul de 25 centimetri.
Dacă dorești să le faci mai subțiri, vor ieși în jur de 10 bucăți.
Dacă se pun de la început toate ingredientele lichide și pe urmă făina, se vor forma cocoloașe.
Am pus bolul cu compoziția pentru clătite în frigider pentru 15 minute. În acest mod aluatul se va mai îngroșa datorită făinii care va absorbi din lichide.
Am pus tigaia unsă cu ulei la încins și am turnat cu polonicul aluatul pentru clătite.
Au rezultat 7 clătite pufoase.
2. În următorul pas, am pregătit umplutura pentru clătite:
Am tăiat mărunt ceapa și ciupercile, pe care le-am pus la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei.
După ce legumele s-au călit, am adăugat șunca tăiată feliuțe.
3. La final, am turnat smântâna lichidă și am lăsat să scadă lichidul. Umplutura nu trebuie să fie lichidă. Peste umplutură am adăugat o parte din brânza rasă și am omogenizat.
Poftă bună!