Rulouri de clătite sărate cu șuncă și ciuperci la cuptor. Ce trebuie să faci pentru a nu se forma cocoloașe

Ce trebuie să adaugi ca să iasă absolut delicioase

Scris de: Oana Matei

27 Jul. 2022

Rulouri de clătite sărate cu șuncă și ciuperci la cuptor. Ce trebuie să faci pentru a nu se forma cocoloașe

Delicioasele clătite sunt la fel de gustoase și în varianta sărată. Rulouri de clătite pufoase cu umplutură delicioasă de șuncă, brânză și legume pot fi servite la prânz sau cină. Se prepară rapid, cu ingrediente obișnuite. Pentru umplutură poți folosi resturi de brânză, șuncă, bacon, bucăți de friptură râmase de la cina de ieri, etc. Amestecul pentru clătite se face după rețeta clasică, dar fără zahăr. Pentru această rețetă mie îmi place să fac rulourile de clătite un pic mai groase pentru că mi se pare că țin mai bine compoziția.

Rulouri de clătite sărate cu șuncă și ciuperci la cuptor. Ingrediente și mod de preparare

Le rulez cu capetele închise după o metodă simplă, rulezi clătita iar când ajungi la jumătate se îndoaie marginile înăuntru. Astfel compoziția nu se scurge.

Pentru coacerea în cuptor am folosit vase ceramice termorezistente pe care le-am uns bine cu unt. Din cantitățile de ingrediente folosite am obținut 7 clătite grosuțe cu diametrul de 25 centimetri.

Dacă dorești să le faci mai subțiri, vor ieși în jur de 10 bucăți.

Ingrediente pentru rulouri de clătite sărate

  • 200 gr făină
  • 250 ml lapte rece
  • 150 ml apă minerală
  • 30 gr unt topit
  • 2 ouă
  • un praf de sare
  • ulei pentru uns tigaia

Ingrediente pentru umplutură

  • 6 ciuperci champignon
  • 250 gr kaizer și șuncă presată
  • 2 cepe galbene
  • 200 gr cașcaval și caș afumat
  • 200 ml smântână pentru gătit
Ingrediente clătite cu șuncă și cașcaval
Ingrediente clătite cu șuncă și cașcaval

Mod de preparare rulouri de clătite sărate

  1. Ca prim pas, am început pregătirea clătitelor:
    Am bătut ouăle cu un mixer, peste care am adăugat untul topit, sarea și jumătate din cantitatea de lapte. Am adăugat treptat făina, apoi am diluat compoziția cu restul de lapte, iar la final cu apă minerală.

Dacă se pun de la început toate ingredientele lichide și pe urmă făina, se vor forma cocoloașe.

Am pus bolul cu compoziția pentru clătite în frigider pentru 15 minute. În acest mod aluatul se va mai îngroșa datorită făinii care va absorbi din lichide.

Am pus tigaia unsă cu ulei la încins și am turnat cu polonicul aluatul pentru clătite.

Au rezultat 7 clătite pufoase.

2. În următorul pas, am pregătit umplutura pentru clătite:

Am tăiat mărunt ceapa și ciupercile, pe care le-am pus la prăjit într-o tigaie cu o lingură de ulei.

După ce legumele s-au călit, am adăugat șunca tăiată feliuțe.

3.  La final, am turnat smântâna lichidă și am lăsat să scadă lichidul. Umplutura nu trebuie să fie lichidă. Peste umplutură am adăugat o parte din brânza rasă și am omogenizat.

  • Cu o lingură, am umplut fiecare foaie de clătită apoi am rulat-o cu capetele în interior.( metoda de rulare o găsești mai sus, în introducere).
  • Am așezat rulourile în tăvile unse cu unt, am presărat peste rulouri restul de brânză și am dat la cuptorul pre încins la 180 de grade.
  • În 15 minute, rulourile de clătite umplute au fost gata!

Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *