Rulouri pufoase cu șuncă și cașcaval, cel mai gustos aperitiv. Prepararea lor la cuptor este floare la ureche

Sunt gata în 15 minute

Scris de: Oana Matei

01 Sep. 2023

Rulouri pufoase cu șuncă și cașcaval, cel mai gustos aperitiv. Prepararea lor la cuptor este floare la ureche

Rulourile cu șuncă și cașcaval în aluat sunt alegerea perfectă pentru un mic dejun sau o gustare rapidă și delicioasă. Aceste rulouri sunt ușor de preparat și sunt pline de arome și texturi diferite. Acestea se pot face fie cu aluat foitaj, fie cu aluat de pizza. Citește în rândurile următoare cum poți prepara un aperitiv rapid, pe care îl poți lua și la pachet oriunde.

Rulouri rapide cu șuncă și cașcaval în aluat de pizza

Sunt ușor de făcut, nu sunt scumpe si sunt perfecte pentru a răsfăța copiii și adulții. Rețeta este simplă: se face aluatul de pizza sau îl decongelezi (dacă este cumpărat), se presară cu felii de șuncă și cașcaval ras și apoi se rulează și se taie în bucăți. În plus, aceste rulouri sunt ușor de modificat, astfel încât să se adapteze oricăror preferințe sau diete. Puteți utiliza o varietate de brânzeturi și umpluturi, precum legume sau carne, pentru a crea rețete unice și delicioase. Sau puteți opta pentru o versiune vegetariană folosind tofu și frunze de spanac.

Cum se prepară rulourile cu șuncă și cașcaval, pas cu pas

Ingredientele de care ai nevoie sunt: 400 grame aluat de pizza decongelat, 350 grame șuncă feliată,  12 felii de cașcaval, cremă de brânză sau unt, 1 ou pentru uns și semințe de susan sau mac.

Pentru prepararea acestor rulouri puteți implica și copii, vor fi încântați să mănânce rulouri gătite cu mânuțele lor. Iată cum se procedează: Cu sucitorul, întindeți ușor aluatul de pizza, iar cu ajutorul unui cuțit, decupați dreptunghiuri potrivite. Acestea se ung cu cremă de brânză, peste care se pune o felie de cașcaval și una de șuncă presată. Rulați dreptunghiurile de aluat umplute, apoi ungeți fiecare rulou cu ou bătut și presărați semințele de susan sau mac. Ungeți un vas jena cu unt, apoi așezați ordonat rulourile cu șuncă și cașcaval. Opțional, puteți face un sos de smântână cu cașcaval pe care să-l turnați peste rulouri sau să răzuiți puțin parmezan. Vasul jena îl puneți în cuptorul preîncins la 180 de grade pentru 15- 20 de minute sau până când rulourile devin aurii.

Vezi și Rulouri de clătite sărate cu șuncă și ciuperci la cuptor. Ce trebuie să faci pentru a nu se forma cocoloașe

Gustările preferate ale familiei

Rulourile pufoase cu șuncă și cașcaval, cu aluat de pizza, sunt o alegere delicioasă și ușor de pregătit pentru orice ocazie. Acestea sunt pline de proteine și arome, fiind o modalitate excelentă de a începe ziua sau de a satisface pofta de gustări rapide. Încercați această rețetă și veți descoperi rapid cum rulourile devin gustările preferate ale familiei.

Vezi și Pătrățele de porumb cu cașcaval și Turte cu brânză telemea la tigaie. Două gustări numai bune de luat la pachet

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *