Ruxandra Ion a tras din greu pentru a începe un nou serial la Antena 1. „Am luat un protagonist care, între timp s-a dus într-o vizită în America, s-a însurat și nu s-a mai întors”. Vezi despre cine este vorba! VIDEO EXCLUSIV

Ruxandra Ion: „Singurul care a intrat fără casting a fost Bebe Cotimanis”

La începutul anului viitor, pe 12 ianuarie, va avea loc premiera serialului „Lia- soția soțului meu”, produs de Ruxandra Ion, după o adaptare a dramei turcești „Never let go”. Ruxandra Ion a declarat în exclusivitate pentru EGO.ro că nu se va respecta întocmai povestea originală, ci acțiunea se va schimba de-a lungul sezoanelor. Acest nou serial este o provocare pentru producătoare, mai ales că pregătirile, castingul, finalizarea scenariului, au durat aproape un an și au întâmpinat și momente neprevăzute, printre care și schimbarea protagonistului cu câteva luni înainte de începerea filmărilor.

Ruxandra Ion: „Toate poveștile de astăzi pornesc de la povești vechi, basme”

Pe Ruxandra Ion am întâlnit-o la evenimentul de lansare a celui mai nou serial difuzat de Antena 1, așa că nu am putut să nu o întrebăm de ce în ultimii ani majoritatea producțiilor românești sunt o readaptare după niște povești turcești.

„Asta se cere în principal. Ni s-a cerut după alte povești. Dar să știi că diferența dintre povestea pe care o cumpărăm și povestea pe care o facem este una foarte mare. Trend-ul turcesc este un trend foarte mare, în toată lumea, adică nu ține de România. În Spania acum sunt 6 seriale turcești în prime time și nu este vorba de televiziunea națională. Televiziunile comerciale mari, toate, difuzează în prime time serial turcesc”, ne-a declarat Ruxandra Ion, completând că acest trend este la nivel internațional, nu doar în România.

„Și americanii au cumpărat seriale coreene și le-au făcut. Dacă există în momentul ăsta două piețe foarte puternice de povești, e piața turcească și piața coreană. Și turcii fac după coreeni”.

Totuși, majoritatea poveștilor au la bază basme populare precum „Cenușăreasa”, „Rățușca cea urâtă” sau „Contele de Monte Cristo”, mituri care influențează și acum scenarii de film și seriale.

„Toate poveștile de astăzi pornesc de la povești vechi, basme. Tot felul de mituri luate din povești pentru că adultul, din fericire, încă are nevoie   de povești. Fiecare film est o poveste, fiecare serial este o poveste. Ne uităm pe streaminguri toți în disperare. Sunt o grămadă de povești acolo și sunt inspirate inclusiv din telenovele sud-americane. Inspirate, nu neapărat copiate. Unele au fost chiar cumpărate, unele sunt doar inspirate”, a mai declarat Ruxandra Ion pentru EGO.ro.

Ruxandra Ion
Ruxandra Ion, alături de o parte din echipa serialului Lia

„Singurul care a intrat fără casting a fost Bebe Cotimanis”

Deși are experiență în acest domeniu, fiind primul producător român care a avut încredere să producă seriale în genul telenovelelor, asta nu înseamnă că nu se lovește în continuare de diverse situații, din unele reușind să iasă imediat, pe altele însă le gestionează un pic mai greu. De această dată a avut „probleme” pe partea de distribuție. Inițial oprise castingul pentru protagonist la un tânăr actor, celebru, cu premii în industria cinematografică din România, însă acesta a renunțat la proiect cu câteva luni înainte să înceapă filmările.

„Singurul care a intrat fără casting în distribuția asta a fost Bebe Cotimanis. I-am gândit personajul dinainte de a ne apuca să-l scriem. Restul, absolut toată lumea a dat castingul. A fost un casting foarte greu. A fost o săptămână de casting. Ca o paranteză am avut și o istorie. Noi am făcut castingul acum un an în urmă. Am luat un protagonist care între timp s-a dus într-o vizită în America, s-a însurat și nu s-a mai întors. Ne-am trezit în primăvară că noi trebuia să începem în două luni filmarea și nu mai avem protagonist. Am făcut un alt casting ca să găsim protagonistul. Dar se spune că tot răul spre bine. Cred că așa a fost. Deși cel care a luat primul castingul e un actor în România și titrat, așa mai departe, găselnița asta cu Ștefan Floroaică este ceva…O să vedeți”, a declarat Ruxandra Ion pentru EGO.ro.

Cel care inițial trebuia să fie personaj principal este nimeni altul decât George Piștereanu, cunoscut drept „băiatul rău al filmului românesc”. Cu toate că era primul proiect în care nu interpreta un „băiat rău”, ci o tipologie cu care nu ne-a prea obișnuit, George a preferat să pună viața personală pe prim plan și să rămână în Statele Unite ale Americii alături de cea cu care s-a și căsătorit în primăvara acestui an. Asta nu înseamnă însă că nu-l vom mai vedea pe Piștereanu în proiecte cinematografice, căci tânărul va profita cu siguranță de prezența lui la Hollywood și de mutarea în America.

Ioana Blaj, Ştefan Floroaica și Ana Bodea, protagoniștii din Lia
Ioana Blaj, Ştefan Floroaica și Ana Bodea, protagoniștii din Lia

„Sunt foarte încântată de ce am luat pentru serialul ăsta”

Rămasă însă fără protagonist, Ruxandra Ion și echipa ei de producție l-au ales pe Ștefan Floroaică, cel pe care lumea în cunoaște de la „Exatlon”, care este însă la primul lui proiect de genul și căruia i s-a oferit o șansă enormă.

„Păi altfel nu prea se poate. Pentru că poveștile în general sunt povești cu și despre tineri. Cel puțin la mine în distribuție nu o să vezi niciodată o doamnă de 40 de ani care joacă una de 18 sau de 20 de ani. Never ever. Nu ai cum să nu le dai o șansă. Numai din facultatea din București ies 60 de studenți pe an. Nu mai vorbim de facultatea de la Cluj, de la Târgu Mureș, de la Iași, de la Timișoara. Gândește-te ce putere de alegere ai. Sunt mulți, sunt foarte mulți, iar unii dintre ei sunt foarte buni. Eu sunt foarte încântată de ce am luat pentru serialul ăsta. Foarte încântată”, ne-a mai declarat producătoarea serialului „Lia- soția soțului meu”.

Cât despre numărul de episoade pe care îl va avea și acest serial, Ruxandra Ion nu poate să ne spună cu exactitate, mai ales că, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, publicul este cel care decide în ce direcție o ia filmul. În funcție de audiențele serialului și de dorința telespectatorilor de a continua povestea, Ruxandra Ion va continua filmările. Cu toate că există și public care și-ar dori mai multe seriale decât mai multe sezoane, producătoarea de film ne-a mărturisit că nu ea decide în ce direcție să meargă, ci publicul majoritar.

„Nu e un deal bun pentru că nu este după noi. E ce comandă canalul. Până la urmă: clientul nostru, stăpânul nostru. Asta ne cere, asta facem. Și „Adela” a avut un sezon suplimentar pentru că a fost o cerere cu putere din partea Antenei 1”, a mai povestit Ruxandra Ion pentru EGO.ro.

Video: Dragoș Enăchescu

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *