Femeile sau bărbații? Cine conduce mai bine? Poliția Română a venit cu răspunsul, pe baza accidentelor care au avut loc pe șoselele din România.
Mereu a existat această „dispută” în mediul online. Unii spun că femeile conduc mai bine, alții că bărbații. Poliția Română a venit cu un răspuns definitiv la această întrebare.
Potrivit acestora, care au analizat numărul accidentelor produse pe șoselele din România, a rezultat că șoferițele au produs de cinci ori mai puțin accidente într-un an, comparativ cu bărbații.
Cu toate acestea, trebuie menționat faptul că sunt de două ori mai mulți bărbați care dețin permis de conducere.
Cele mai recente date ale Poliției Române arată că 500 dintre accidentele produse pe șoselele din România au fost cauzate din cauza femeilor la volan. În ceea ce privește partea bărbaților, aceștia au provocat 2.800 de accidente.
Desigur, părerile sunt împărțite. Există cazuri în care un bărbat conduce mai bine, dar și situații în care femeia conduce mai bine decât un bărbat. Totul se rezumă la experiența acumulată, spun specialiștii.
„Bineînțeles, cu experiența acumulată întotdeauna devii un șofer mai bun pentru că această experiență se acumulează în corp, adică se învață, este un reflex care se învață în corp și cu cât exersezi mai mult, cu atât de creeează niște legături în corp, neurologice, care te ajută să devii mai bun. Cu cât exersezi, cu atât ești mai bun, simplu”, spune Marius Mitrache, specialist în conducere defensivă.
În cadrul DC Conducem, specialistul în conducere defensivă, Titi Aur, a abordat acest subiect. El ne spune că toate testele au arătat că nu există nicio diferenţă între bărbaţi şi femei din punct de vedere al instinctelor native.
„Nu cred că există un baraj dat de sex, femeie sau bărbat. Femeile sunt considerate de societate şoferiţe mai neîndemânatice, iar bărbaţii mai buni la volan. Toate testele, toate experienţele noastre din conducerea defensivă, şi toate testele de situaţii limită, au arătat că nu există nicio diferenţă între bărbaţi şi femei din punct de vedere al instinctelor native.
Există doar deformarea dată de societate, acel ‘lasă, stai tu la cratiţă, că o să conduc eu maşina’. Normal că soţia conduce mai puţin, doar când soţul a băut, doar când duce copiii la şcoală. Şi atunci, normal că soţul e mai îndemânatic şi soţia mai puţin îndemânatică, practic. Dar nativ nu este nicio diferenţă”, a declarat Titi Aur.