Ții post și ai poftă de ceva dulce, dar nu știi ce să rețetă să încerci? Rețeta de salam de biscuți de post este ideală. Poți înlocui ingrediente precum untul sau margarina și să iasă la fel de declicios. Iată cât de simplu este de făcut. Cu siguranță vei fi uimită de rezultat.
Când spui salam de biscuți spui gustul copilăriei. Rețeta te poartă în timp și îți aduce aminte de desertul pe care mama sau bunica ți-l pregătea cu atâta dragoste. Salamul de biscuiți nu este un desert dificil de făcut. Rețeta este simplă și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
Iar dacă ții post și vrei totuși să îți răsfeți papilele gustative cu un salam de biscuiți făcut în casă, ai la îndemână o rețetă extrem de simplă. Trebuie doar să înlocuiești ingredientele din rețeta clasică cu untul de cocos, care va ajuta amestecul să se lege la fel de bine ca untul sau margarina.
Așadar, să vedem pentru început care sunt ingredientele de care vei avea nevoie:
Citește și: „Cum faci frișcă de post. Rețeta rapidă, pentru deserturi delicioase”
Se rup biscuiții în bucăți mici, dar fără a-i sfărâma complet. Pune un vas cu apă pe foc și apoi taie bucățile de rahat pe care le vei introduce în vasul respectiv. Se lasă la topit câteva minute, timp în care trebuie amestecat.
Când s-a topit, se adaugă esența de rom și cele două linguri de cacao. Se lasă împreună pe foc câteva minute, după care se ia vasul de pe foc și se lasă la răcit. Ulterior se adaugă untul de cocos. Se amestecă bine toate ingredientele și se adaugă biscuiții și nuca.
Pe masa de lucru se intinde o folie de plastic peste care se presară o parte din cantitatea de nucă de cocos sau restul biscuiților sfărâmați. Se presară și făină, iar mai apoi se pune o parte din amestecul obținut, pe care l-am amestecat foarte bine în prealabil.
Se strânge bine și se dă o formă, iar mai apoi, salamul de biscuiți trebuie lăsat la rece câteva ore. Se continuă cu restul compoziției rămase și se rulează.
Poftă bună!
Citește și: „Tocăniță de ciuperci de post cu mămăliguţă. Ce să adaugi la final în oală pentru un plus de savoare”