Salariul incredibil pe care îl avea Cătălin Scărlătescu în 1994. Juratul de la „Chefi la cuțite” a vorbit deschis despre venitul pe care îl obținea în anii de după Revoluție. Suma pe care o primea lună de lună era cu adevărat impresionantă pentru vremurile respective.
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai apreciați chefi bucătari din România, iar de mai bine de un deceniu este jurat în emisiuni culinare. Meseria pe care o are l-a purtat pe toate continentele lumii, lucrând de-a lungul timpului pentru prestigioase restaurante din întreaga lume.
Se pare că Scărlătescu a avut încă de foarte tânăr „lipici” la bani. El a povestit în podcastul lui Speak ce sumă câștiga lună de lună în anii de după Revoluție.
„Nu știu ce înțelegi tu din bani. Fii atent. În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari”, a spus Cătălin Scărlătescu în cadrul podcastului „La fileu”, moment în care Speak a rămas fără cuvinte.
„Da, da!”, a subliniat juratul de la Chefi la cuțite.
„Eu niciodată, din 1994, nu am coborât sub suma aia. Cu timpul, am crescut. Eu am muncit pe bani”, a continuat acesta.
Uluit de dezvăluirea făcută de Scărlătescu, Speak a mărturisit: „În 1993, ai mei și-au făcut un credit pentru un televizor color. 1400 de dolari?! În lei cât era? Luai o Dacie”.
Replica lui Cătălin Scărlătescu nu a întârziat să apară și i-a spus fără ocolișuri partenerului său de discuție: „Aveam vreo trei mașini atunci”.
Deși a pornit de jos, talentul său l-a ajutat să se remarce foarte ușor, devenind unde dintre cei mai buni bucătari din țară. Scărlătescu a povestit în urmă cu ceva timp cum a fost pentru el începutul în bucătărie.
“Am lucrat prima oară la un hotel din Eforie Sud. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă”, a mărturisit în urmă cu ceva timp Scărlătescu.
În 2020, chef Scărlătescu era plătit cu 1.600 euro pe lună la Antena 1, după cum chiar el a mărturisit, potrivit Impact.ro. Un an mai târziu, simpaticul chef ar fi ajuns să încaseze la „Chefi la Cuțite” 2.500 de euro lunar, potrivit money.ro.
Conform unor surse citate de Impact.ro, cel mai bine plătit dintre cei trei jurați de la „Chefi la cuțite”ar fi Sorin Bontea. Remunerația sa s-ar ridica la 10.000 de euro pe sezon.
“Sorin câștigă 10.000 euro pe sezon. Vorbim de aproape 3 luni de filmări, în care se stă în platou și câte 12 ore pe zi. Este și cel mai bine plătit chef dintre cei trei, însă are și cea mai vastă experientă în bucătărie, numărându-se în topul celor mai buni 5 bucătari din România”, au dezvăluit surse pentru Impact.ro.