Salariul lui Charles, după ce a devenit rege. Suma fabuloasă pe care o primește pe an

De ce este scutit de plata impozitului de moștenirea de la Elisabeta a II-a
Salariul lui Charles, după ce a devenit rege. Suma fabuloasă pe care o primește pe an

Foarte mulți oameni se întreabă care este salariul lui Charles, după ce a devenit rege. Iată că au apărut deja câteva informații despre această sumă, potrivit presei internaționale.

Salariul lui Charles, după ce a devenit rege. Cât câștigă acum

Cifrele oficiale ale salariului regelui Charles nu au fost încă făcute publice, dar a fost făcută publică suma primită de regretata regină Elisabeta a II-a. Potrivit marca.com, pentru salariul său este prevăzut un buget de aproximativ 98 de milioane de euro pe an.

Aceasta este suma pe care a primit-o Regina Elisabeta a II-a și din care urmau să fie plătite toate cheltuielile asociate cu casa regală britanică. Este vorba de aspecte precum călătoriile oficiale și întreținerea instalațiilor. Această cifră acoperă, de asemenea, salariile tuturor angajaților casei regale. În acest sens, salariul net al reginei ar fi aproximativ jumătate din această cifră.

Care este salariul lui Charles și al familiei regale britanice

Până în prezent, potrivit unui raport al presei din Marea Britanie, veniturile estimate ale lui Charles al III-lea erau de 28,5 milioane de dolari pe an; William și Kate Middleton ar câștiga în jur de 4 milioane de dolari pe an; prințul Harry și Meghan, ducele și ducesa de Sussex, în jur de 3 milioane; prințesa Anne, 441.000 de dolari; ducele de York, 580.000, iar conții de Wessex, 290.000.

Regele Charles, scutit de plata impozitului de moștenirea de la Elisabeta a II-a

Charles al III-lea este scutit de plata impozitului, de 40 la sută, pe moștenirea Elisabetei a II-a. Motivul: o excepție stipulată în 1993, în urma unui acord al casei regale cu premierul John Major. Regina a avut o avere de 500 de milioane de euro și, de fapt, Elisabeta a II-a nu a trebuit să plătească impozit pe moștenirea de 70 de milioane de euro pe care a primit-o de la regina mamă în anul 2002.

Monarchy PLC este conglomeratul imobiliar al familiei regale britanice. Potrivit revistei Forbes, valoarea totală a activelor se ridică la 27,75 miliarde de euro. Acestea sunt repartizate pe diverse bunuri imobiliare, cum ar fi terenuri și facilități precum Palatul Buckingham și Palatul Kensington.

Care sunt capriciile de lux ale regelui Charles

Fostul majordom al prințesei Diana, Paul Burrell, a declarat că „pijamalele lui sunt călcate în fiecare dimineață, șireturile de la pantofi sunt aranjate, dopul de la baie trebuie să fie într-o anumită poziție, iar temperatura apei trebuie să fie caldă”. El a mai spus că nu își pune singur pasta de dinți pe periuță și le cere angajaților săi să facă acest lucru pentru el.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
6.4 12 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *