Salată cu quinoa, fasole roșie și năut, ingrediente și mod de preparare. Știm că proteina ajută în procesul de slăbire sau menținere a greutății. În perioadele când merg la sală consum cam 60 de grame de proteină pe zi, indiferent de sursă, vegetală sau animală. Ambele îmi plac deopotrivă. Astăzi vă arăt o rețetă proteică care merge consumată atât vara cât și iarna. Este extrem de sățioasă, fără a avea grija siluetei.
Ca și ingrediente principale am folosit quinoa, fasole roșie și năut. Toate aceste ingrediente sunt pline de nutrien’i valoroși care nu ar trebui sa lipsească din alimentația noastră curentă.
La sfârșitul rețetei găsiți beneficiile acestor super alimente.
Ca tehnică de preparare, este ușor de realizat, cu mici aspecte care necesită atenție sporită, de exemplu spălarea riguroasă a boabelor de quinoa. Acestea sunt acoperite de un strat de saponine care au gust amar.
1. Se spală quinoa în mai multe ape, apoi se pune la fiert pentru 15 minute. Proporția de quinoa/ apă este de 1 la 2, adică o parte quinoa la 2 părți apă.
2. Când a fiert, se ia crăticioara de pe foc și se amestecă cu o furculiță pentru afâna boabele de quinoa.
3. Într-un bol se amestecă quinoa cu restul ingredientelor.
4. Se toarnă o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, se pune sare și piper.
5. Se presară deasupra salatei semințe de cânepă sau in.
6. Se amestecă bine toate ingredientele, se dă la frigider pentru 20 de minute, pentru a se întrepătrunde aromele.
Atât de ușor se face această salată!
Poftă bună!
1. Este o sursă completă de proteine pentru că are în componență toți aminoacizii esențiali, conține proteină 14 gr/ 100 gr.
2. Susține sănătatea sistemului digestiv prin conținutul bogat de fibre.
3. Conține grăsimi bune, Omega3 și Omega6, acestea susțin imunitatea, sănătatea creierului cât și sănătatea sistemului cardiovascular.
5. Este bogată în vitaminele A,B,C, și E, esențiale pentru funcționarea metabolismului.
6. Nu conține gluten.
1. Conținut ridicat de fibre- acestea ajută la gestionarea și pierderea în greutate. Acești compuși dau senzația rapidă de sațietate reducând volumul de mâncare consumat.
2.Combate anemia
3. Întărește oasele.
4. Reglează diabetul.
5. Sursă vegetală de fier.
6. Reduce colesterolul.
7. Valorile nutriționale per 100 de grame de năut fiert:
Calorii 164g