Salată cu quinoa, fasole roșie și năut. Salată fitness proteică

Rețetă, ingrediente și mod de preparare.

Scris de: Oana Matei

05 Jul. 2022

Salată cu quinoa, fasole roșie și năut. Salată fitness proteică

Salată cu quinoa, fasole roșie și năut, ingrediente și mod de preparare. Știm că proteina ajută în procesul de slăbire sau menținere a greutății. În perioadele când merg la sală consum cam 60 de grame de proteină pe zi, indiferent de sursă, vegetală sau animală.  Ambele îmi plac deopotrivă. Astăzi vă arăt o rețetă proteică care merge consumată atât vara cât și iarna. Este extrem de sățioasă, fără a avea grija siluetei.

Salată cu quinoa, fasole roșie și năut. Rețeta explicată pas cu pas

Ca și ingrediente principale am folosit quinoa, fasole roșie și năut. Toate aceste ingrediente sunt pline de nutrien’i valoroși care nu ar trebui sa lipsească din alimentația noastră curentă.

La sfârșitul rețetei găsiți beneficiile acestor super alimente.

Ca tehnică de preparare, este ușor de realizat, cu mici aspecte care necesită atenție sporită, de exemplu spălarea riguroasă a boabelor de quinoa. Acestea sunt acoperite de un strat de saponine care au gust amar.

Ingrediente pentru 4 porții

  • 1oo gr quinoa
  • 200 gr fasole roșie fiartă de la conservă
  • 240 gr năut de la conservă
  • 1 buc. ceapă roșie mică
  • 2 buc. castravete
  • 1 lingură ulei de măsline
  • zeamă de lămâie
  • o legătură de pătrunjel
  • semințe de in sau semințe de cânepă decorticată opțional
  • sare, piper
Ingrediente salată quinoa
Ingrediente salată quinoa

Mod de preparare salată cu quinoa

1. Se spală quinoa în mai multe ape, apoi se pune la fiert pentru 15 minute. Proporția de quinoa/ apă este de 1 la 2, adică o parte quinoa la 2 părți apă.
2. Când a fiert, se ia crăticioara de pe foc și se amestecă cu o furculiță pentru afâna boabele de quinoa.
3. Într-un bol se amestecă quinoa cu restul ingredientelor.
4. Se toarnă o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, se pune sare și piper.
5. Se presară deasupra salatei semințe de cânepă sau in.
6. Se amestecă bine toate ingredientele, se dă la frigider pentru 20 de minute, pentru a se întrepătrunde aromele.

Atât de ușor se face această salată!
Poftă bună!

Beneficiile consumului de quinoa

1. Este o sursă completă de proteine pentru că are în componență toți aminoacizii esențiali, conține proteină 14 gr/ 100 gr.
2. Susține sănătatea sistemului digestiv prin conținutul bogat de fibre.
3. Conține grăsimi bune, Omega3 și Omega6, acestea susțin imunitatea, sănătatea creierului cât și sănătatea sistemului cardiovascular.
5. Este bogată în vitaminele A,B,C, și E, esențiale pentru funcționarea metabolismului.
6. Nu conține gluten.

Beneficiile consumului de năut

1. Conținut ridicat de fibre- acestea ajută la gestionarea și pierderea în greutate. Acești compuși dau senzația rapidă de sațietate reducând volumul de mâncare consumat.

2.Combate anemia
3. Întărește oasele.
4. Reglează diabetul.
5. Sursă vegetală de fier.
6. Reduce colesterolul.
7. Valorile nutriționale per 100 de grame de năut fiert:

Calorii

Calorii 164g

  • Apă 63,6 g
  • Proteine ​​7,0 g
  • Lipide 2,4 g
  • Carbohidrați 18,9 g
  • Amidon 16,0 g
  • Zaharuri solubile 1,3 g
  • Fibra totală 5,8 g
  • Sodiu 5 mg
  • Potasiu 302 mg
  • Fier 2,2 mg
  • Calciul 58 mg
  • Fosfor 148 mg
  • Tiamină 0,20 mg
  • Riboflavină 0,04 mg
  • Niacină 0,90 mg

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *