Rețeta de sărățelele cu brânză este cu siguranță una dintre cele mai îndrăgite și versatile gustări, apreciată atât de cei mici, cât și de adulți. Aceste mici delicii pot satisface orice poftă, indiferent dacă le consumați ca aperitiv, gustare sau chiar ca însoțitor pentru o cană de iaurt sau un pahar cu bere.
Rețeta simplă de Sărățele fragede cu brânză
Ceea ce face această rețetă atât de specială este simplitatea sa. Cu ingrediente la îndemâna oricui – făină, brânză, unt sau untură și opțional chimen, susan sau mac – poți crea rapid și ușor aceste minunate sărățele. Procesul de preparare este la fel de simplu: se amestecă ingredientele, se frământă un aluat moale și se taie în forme dorite. Apoi, se coc până devin aurii și delicioase.
Varietatea de arome și texturi pe care o poți adăuga acestor sărățele este infinită. Chimenul oferă o notă de condiment, susanul adaugă o textură crocantă, iar macul poate aduce o ușoară dulceață. Poți experimenta cu diferite tipuri de brânză pentru a obține un gust unic, de la brânza proaspătă de vaci sau telemea, până la brânza de burduf sau cașcaval.
Ingrediente
- 500 gr făină
- 200 gr unt 80% sau 150 gr untură
- 350 gr telemea tare de vacă
- 2 ouă
- 100 gr smântână sau iaurt gras
Sparanghelul este una dintre cele mai rafinate și sănătoase legume, dar este prea puțin folosit în bucătăria românească. Cu un gust dulceag, o textură crocantă…
Un mic dejun simplu și echilibrat poate fi cheia unei zile reușite, iar pentru a-ți începe dimineața cu energie și vitalitate, combinațiile naturale de alimente…
Pentru uns și decor
- 1 gălbenuș+ 1 lingură de lapte
- chimen, susan, mac, parmezan, cașcaval
Mod de preparare sărățele fragede cu brânză telemea și chimen
- Într-un bol punem untura untul moale, smântâna, sarea, ouăle și telemeaua rasă.
- Amestecăm bine, să se omogenizeze și adăugăm făina.
- Amestecăm cu o spatulă sau lingură si apoi frământăm cu mâna un aluat care trebuie sa fie potrivit ca și consistență, să nu fie nici prea moale, nici tare.
- Aluatul îl înfășurăm cu folie alimentară și îl dăm la frigider minim o oră ( se poate lăsa și peste noapte).
Cu cât aluatul stă mai mult la rece, cu atât sărățelele vor fi mai fragede.
Vezi și Plăcintă cu carne și ciuperci. Rețetă pentru Sărbători. E delicioasă, nu trebuie să-ți lipsească de pe masă
- Pe masa de lucru presărăm puțină făină și întindem aluatul de circa 1/2 cm grosime, daca doriți ca sărățelele să fie mai crocante, puteți întinde foaia mai subțire, de aproximativ 2-3 mm.
- Decupăm aluatul cu o formă specială sau tăiem cu un cuțit, fășii de circa 1 cm lățime.
- Sărățelele se ung cu un gălbenuș bătut amestecat cu o lingură de lapte, peste care se presară chimen, susan, mac, sare grunjoasă sau/și parmezan. Alegeți orice variantă de semințe sau brânză, care vă place.
- Așezăm sărățele în tavă, pe hârtie de copt, la o distanță de 1 centimetru și se dau la cuptor 20- 25 de minute, la 170 de grade, până se rumenesc ușor.
Vezi și Quiche sau tartă sărată cu șuncă, cașcaval și ciuperci
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!