Îmi plac tare mult sărățelele și cred că pot fi cele mai potrivite gustări atât pentru adulți cât și pentru copii, in orice moment al zilei. Sărățele fragede cu brânză telemea și chimen pot fi preparate cu orice fel de brânză telemea, brănză de burduf amestecată cu brânză de vaci grasă, cașcaval sau orice tip de brănza, de preferință tare, aveți in frigider.
Cu cașcaval, chimen, mac, susan, parmezan, sunt ușor de făcut doar foarte puțin migăloase. Sărățelele merg bine cu bere, vin sau lapte bătut.
Vă prezint o rețetă simplă, cu ingrediente la indemâna tuturor, fără praf de copt, drojdie sau alți agenți de creștere.
20 minute/ 180 grade
1. Într- un bol incăpător se cerne făina. Poate fi orice tip de făină, ooo, 650 sau 480.
2. Peste făină se adaugă ouăle, smântâna, untul la temperatura camerei și la final, brânza telemea.
3. Se amestecă bine aluatul, cu măna până devine un aluat omogen. Nu frământam prea mult pentru a nu lega glutenul din făină.
Dacă aluatul este moale , se mai adaugă făină până devine ferm și puțin lipicios.
4. Aluatul se înfășoară cu folie alimentară și se dă la frigider minim o oră ( se poate lăsa și peste noapte).
Cu cât aluatul stă mai mult la rece, cu atât va crește mai frumos la copt.
5. Pe masa de lucru presărăm puțină făină și întindem aluatul de circa 1/2 cm grosime, daca doriți ca sărățelele să fie mai crocante,
puteți întinde foaia mai subțire, de aproximativ 2-3 mm.
Decupăm cu o formă specială sau tăiem cu un cuțit, fășii de circa 1 cm lățime.
6. Sărățelele se ung cu ou, peste care se presară chimen, susan, mac, sare grunjoasă sau/și parmezan.
Mie îmi place sa presar puțin parmezan sau cașcaval afumat și neapărat chimen.
7. Se așază în tavă,pe hârtie de copt, la o distanță de 1 centimetru și se dau la cuptor 20- 25 de minute, la 170 de grade,
până se rumenesc ușor.
Spor la treabă și poftă bună!
Încearcă și rețeta de Panna cotta cu jeleu de cătină