Adrian Nartea și-a făcut debutul pe scena teatrului TNB în spectacolul ”O noapte furtunoasă” produs de Monica Davidescu și Aurelian Temișan. Rolul lui Chiriac l-a scos din zona lui de confort și l-a făcut oarecum să scape de asocierea cu personajul din ”VLAD” care i-a adus celebritatea. Adrian Nartea a mărturisit în exclusivitate pentru EGO.ro că după două luni, a decis să renunțe la mustața specifică rolului și să o înlocuiască cu una falsă.
Conștient de faptul că nu poate rămâne în personaj și în afara spectacolului riscă să pățească același lucru ca atunci când îl interpreta pe Vlad din serialul cu același nume, anume că lumea îl asocia cu rolul, nu cu omul Adrian Nartea, actorul a decis să facă schimbări de look.
”Secretul este că am făcut rost de o mustață artificială. Este din păr natural, dar este artificială și o pot atașa. Îmi este mult mai simplu. Penntru că, într-adevăr, lucrurile au fost împărțite.
Cam 45% din fani și fane mi-au zis să îmi păstrez mustața, dar în rest au zis să nu. Am zis să găsesc o soluție și am promis că fac o donație atunci când o dau jos. Am dat-o jos și donația rămâne”, ne-a povestit actorul care timp de două luni a mers peste tot afișând o mustață densă, completând că ar mai experimenta o astfel de imagine doar pentru un al rol.
”Am văzut un Tik Tok foarte drăguț. Vine o tipă și zice că cele mai îngrozitoare momente din viața unei soții sunt astea: apare soțul, după ce se bărbierește, cu o mustață și îi zice că se gândește să o păstreze, iar ea este șocată. Soția mea a zis un da așa mai timid, iar fetele nu au avut nicio treabă.
Cea mică se mai juca, când o țineam în brațe, cu mustața, dar ca idee eu 40 de ani m-am obișnuit fără mustață. Faptul că am avut mustață două luni de zile a fost doar așa un experiment, drăguț, pe care o să-l mai fac, dar îmi trebuie o motivație, gen un rol. La Chiriac (n.r personajul pe care îl interpretează în piesa de teatru) a fost un studiu de rol, am lăsat mustața, mi-am dat seama cum e, acum am dat-o jos și o aplic când este nevoie”.
Atât de mult îl provoacă teatrul încât nu a fost nicio problemă pentru el să treacă de la confortul din timpul pauzelor și modului de lucru de la filme și seriale, la condițiile pe care le impune cele mai multe teatre din România.
”Ideea este că ceea ce facem noi pe scenă e atât de frumos și crează o echipă atât de faină încât lucrurilea astea, pudibonderiile astea nu își mai au locul.
Adică dacă vrei un exemplu, cât timp am jucat volei nu am avut nicio treabă, în vestiar toată lumea, bine băieți cu băieți, fetele cu fetele. Ideea este că și în modelling, în momentul în care trebuie să te duci pe podium și în 70 de secunde trebuie să ieși din ținuta cu papion și să te bagi în altă ținută, păi nu mai stai să te uiți în stânga și dreapta.
Iar fetele, manechinele, care dintr-o rochie trebuie să sară în alta, nu mai stau să se rușineze. Nu există. În culise chestiile astea de pudibonderie nu există. Tocmai de aceea culisele sunt închise și nu sunt pentru ochiul public.
Pentru că acolo practic este un aluat din care iese ceea ce se vede pe scenă”, a povestit Adrian Nartea legat de faptul că nu mai are niciun fel de timiditate atunci când vine vorba de schimbat alături de ceilalți colegi, sublinind însă faptul că de cele mai multe ori trebuie să se schimbe în condiții nu tocmai favorabile, în frig, sau în încăperi în care abia doar poate respira.
”În „VLAD” aveam rulota mea. Dar la teatru este altceva. Dacă spectacolul este jucat într-un spațiu convențional, ai cabinele de actori și ai backstage care este mare. Dar de ani buni teatrul se joacă și în locuri neadecvate teatrului și atunci trebuie să te adaptezi.
Într-adevăr și noi am jucat în foarte multe locuri unde nu ai condiții, unde este frig, unde nu se închidea ușa și vezi parcarea de afară. Dar toate lucrurile astea vin cumva cu meseria și cu cât ești mai adaptat și adaptabil, cu atât lucrurile sunt mai cu zâmbete. Asta este cel mai important”.
Video: Cătălin Shadi Sîrbu