Schimbare majoră la premiile Oscar 2023. Covorul roșu dispare. Cu ce a fost înlocuit

Gazda evenimentului a glumit pe seama schimbării

Scris de: Daoud Andra

10 Mar. 2023

Schimbare majoră la premiile Oscar 2023. Covorul roșu dispare. Cu ce a fost înlocuit

Se fac ultimele pregătiri și se pun la punct ultimele detalii pentru cel mai important eveniment din industria cinematografică. Duminică seară, la Los Angeles, are loc gala de decernare a premiilor Oscar, cele mai râvnite de către actori și cineaști. Ediția din acest an vine cu o schimbare majoră la premiile Oscar: cu ce a fost înlocuit celebrul covor roșu pe care își fac apariția vedetele.

Organizatorii anunță o schimbare majoră la premiile Oscar 2023

Mai sunt câteva zile până la decernarea celor mai dorite premii din industria filmului. Duminică seara, la Los Angeles, cele mai bune filme și cei mai buni actori vor fi recompensați cu câte o statuetă aurie, pentru proiectele la care au lucrat în ultimul an. Pentru prima dată din 1961 încoace, covorul pe care pășesc vedetele la eveniment nu va mai fi roșu.

Citește și: Ce criterii trebuie să îndeplinească un film pentru a fi nominalizat la Oscar

Organizatorii au instalat pe celebrul Hollywood Bullevard un covor de culoare bej. Gazda evenimentului, Jimmy Kimmel, a făcut o glumă și a spus că speră să nu fie vărsare de sânge anul acesta. El a făcut aluzie la incidentul de la ediția din 2022, când Will Smith i-a dat o palmă lui Chris Rock, după ce acesta a făcut o glumă despre soția lui.

„Cred că asta e grozav! Toată lumea se întreabă dacă vor fi probleme anul acesta. Dacă va fi vreo violență și anul acesta. Sperăm că nu. Dar dacă va fi, cred că decizia de a alege mai degrabă un covor de culoarea șampaniei decât un covor roșu arată cât de multă încredere avem că nu se va face vărsare de sânge”, a spus Kimmel.

Citește și: Ce părere are Ada Condeescu despre incidentul de la Premiile Oscar, dintre Will Smith și Chris Rock: „99% a fost real, din păcate” EXCLUSIV

Schimbare majoră la premiile Oscar 2023
Covorul roșu a fost înlocuit cu unul bej

Ce filme sunt favorite

Cea de-a 95-a ceremonie de decernare a premiilor Oscar are loc duminică, 12 martie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Lista nominalizărilor a fost făcută publică în luna ianuarie, iar favorit este filmul „Everything Everywhere All at Once”, care a adunat nu mai puțin de 11 nominalizări în total.

De departe cel mai râvnit trofeu este la categoria „Cel mai bun film” (Best Picture), iar lista de nominalizări cuprinde titluri unul și unul. Competiția este extrem de strânsă, iar filmele care au o șansă la trofeu, la această categorie, sunt:

„All Quiet on the Western Front” (Netflix)

„Avatar: The Way of Water” (20th Century Studios)

„The Banshees of Inisherin” (Searchlight Pictures)

„Elvis” (Warner Bros.)

„Everything Everywhere All at Once” (A24)

„The Fabelmans” (Universal Pictures)

„Tár” (Focus Features)

„Top Gun: Maverick” (Paramount Pictures)

„Triangle of Sadness” (Neon)

„Women Talking” (MGM/United Artists Releasing)

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *