Schimbarea furnizorului de energie electrică a devenit un subiect îndelung discutat printre români, încă de la începutul acestui an. Pentru a face acest lucru, trebuie să afli care sunt pașii pe care trebuie să îi parcurgi pentru a -ți schimba contractul. Iată la ce trebuie să fii atent.
Acesta este un prim lucru pe care trebuie să îl afli pentru a îți schimba furnizorul de energie electrică. Pentru a te pune la curent cu noutățile, poți accesa pagina de internet www.anre.ro . De asemenea, accesează rubricile Operatori economici/Energie electrica/Furnizare către consumatori și secțiunea info consumatori.
Pașii nu sunt complicați, însă trebuie să fii atent la fiecare detaliu și să pui în balanță avantajele și dezavantajele. De ceva timp, există o deschidere către concurența piețelor de energie. Astfel, a fost implementat cadrul legal care să permită tuturor consumatorilor să beneficieze de dreptul de eligibilitate. Asta înseamnă că toți consumatorii își pot alege furnizorul dorit pentru a încheia un contract.
Consumatorul casnic de energie electrică poate încheia contracte pentru furnizare negociată cu orice furnizor deținător de licență de furnizare a energiei electrice care activează pe piață. De asemenea, consumatorul poate negocia cu furnizorul autorizat atât prețul, cât și clauzele contractului de furnizare.
Pentru a încheia noul contract de furnizare a energiei electrice, clientul final are obligaţia de a transmite furnizorului nou cel puţin următoarele date:
În cazul în care ai nelămuriri despre condițiile generale este bine să apelezi la furnizorul tău pentru a clarifica situația.
La solicitarea clientului final şi pe baza contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu clientul final, noul furnizor are obligaţia de a întreprinde demersurile necesare încheierii contractului.
Trebuie să știi că pe durata derulării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică este asigurată continuitatea în alimentarea cu energie electrică a locului de consum.
Este interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestei schimbări. O potenţială condiţionare a procesului de plată unor compensaţii băneşti este de natură a obstrucţiona finalizarea schimbării furnizorului. Contractul de furnizare a energiei electrice poate fi încheiat pe perioadă determinată sau nedeterminată.