Se spală sau nu duminica? Ce spune de fapt preotul. Precizări importante de la părintele Vasile Ioana

Preotul Vasile Ioana: "Nu ar trebui să înghițim așa tradiții fără să ce e în spatele lor"
Se spală sau nu duminica? Ce spune de fapt preotul. Precizări importante de la părintele Vasile Ioana

Se spală duminica vase sau haine? E bine să gătim în această zi? Preotul Vasile Ioana a explicat dacă e bine sau nu să facem aceste lucruri în a șaptea zi a săptămânii, zi pe care Dumnezeu a numit-o zi de odihnă.

Preotul Vasile Ioana, despre spălatul hainelor în zilele de duminică

Preotul Vasile Ioana a citit porunca a patra, din cele 10 porunci, care spune să respecăm ziua odihnei. Aici este vorba despre orice activitate care ar implica efort: muncit, spălat haine, spălat vase sau gătit. Părintele susține că ziua de duminică este doar despre odihnă și atât, iar oamenii ar trebui să țină cont.

„De obicei noi facem lucrurile astea pentru că așa se zice și nu e în regulă. Nu ar trebui să înghițim așa tradiții fără să ce e în spatele lor. De aceea cred că în Sfânta Scriptură, în Bible, în cuvântul lui Dumnezeu, în poruncile lui Dumnezeu se găsesc adevărurile Dumnezeiești. Dumnezeu ne-a creat, noi suntem copiii lui și el ne-a dat niște instrucțiuni de utilizare a vieții. (…) Iată în porunca a patra ce spune Dumnezeu: Adu-ți aminte, omule, de ziua de odihnă ca să o sfințești pe ea. Tu să sfințești ziua. Să muncești șase zile, să-ți faci lucrul tău. Dar ziua a șaptea este ziua de odihnă închinată Domnului Dumnezeului tău. Să nu faci nicio lucrare în ea. (…) Nicio muncă să nu faceți, aceasta este odihna Domnului în toate locuințele voastre.

Așadar, ziua a șaptea este ziua în care ne relaxăm. Mă, dacă zice Dumnezeu să te relaxezi, relaxează-te, frate! Dacă tu din lăcomie de bani, din lăcomie de a face cât mai multe lucruri, nu ai nicio zi de odihnă, o iei razna”, a spus preotul Vasile Ioana.

Citește și – Cele 193 de păcate pe care este bine să le mărturisești la spovedanie. Greșeli pe care este bine să le mărturisești

Păcate pentru care nu ne putem împărtăși

Părintele Calistrat a declarat faptul că există câteva păcate pentru ca el nu îi împărtășește pe credincioșii de la Mănăstirea Vlădiceni. Printre ele se numără păcatul desfrânării, păcatul hulei, păcatul beției și păcatul fumatului. Persoanele care mărturisesc duhovnicului aceste păcate nu pot primi Sfânta Împărtășanie până când nu respectă canonul primit și nu se căiesc pentru faptele săvârșite. Abia apoi se pot împărtăși, dar numai la recomandarea preotului.

Citește și – 3 păcate care se transmit până la a 3-a generație. Ce spunea Părintele Arsenie Boca

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *