Secrete ca fasolea să fiarbă repede. Ce să adaugi în apa în care pui boabe. Cu aceste trucuri va ieși super gustoasă

Rețetele cu fasole sunt preferatele tuturor
Secrete ca fasolea să fiarbă repede. Ce să adaugi în apa în care pui boabe. Cu aceste trucuri va ieși super gustoasă

În perioada postului Crăciunului, ciorba de fasole se numără printre cele mai bune mâncăruri tradiționale. Acest preparat este sățios și bogat în proteine. Cu toate că mulți cunosc rețeta de bază a preparării fasolei, iată cum se fierbe, de fapt, aceasta. De ce trebuie să țineți cont pentru ca fasolea să capete un gust cât mai delicios.

Metode prin care fasolea fierbe mai rapid

De obicei, românii consumă multă fasole, mai ales dacă este preparată în mod tradițional. Gospodinele știu tot felul de metode prin care se fierbe fasolea mult mai repede, fără să își piardă din gustul ei delicios. De regulă, unele femei lasă fasolea boabe la înmuiat peste noapte, altele o lasă o zi întreagă, iar altele pun în apă tot felul de ingrediente. Cu toate acestea, fiecare truc merită încercat atunci când o preparați.

Se știe că apa la fasole trebuie schimbată de cel puțin de două ori când se gătește. Dar și hidratarea boabelor uscate din timp este importantă pentru gustul lor bun și delicios. Important este să puneți fasolea boabe la înmuiat în apă rece cu 4 sau chiar 8 ore înainte de a fi preparată termic.

De asemenea, se poate adăuga și un strop de sare sau o jumătate de linguriță de bicarbonat în apa în care fasolea stă la înmuiat. În acest mod, cojile boabelor se vor desface mai ușor. După ce a stat câteva ore la înmuiat, fasolea trebuie clătită sub jet de apă rece de câteva ori, pentru a înlătura cât mai multe coji.

Citește și: Cu ce se leagă chiftelele de post. Trucul de aur al gospodinelor ca să rămână întregi și gustoase

În câte ape se fierbe fasolea

După ce boabele au stat la înmuiat, se se pun la fiert într-o oală și se lasă să clocotească doar 5 minute. Se stinge focul, se pune capacul și se lasă la înmuiat o jumătate de oră. Prin acest proces, o bună parte din substanțele care provoacă balonarea ajung în apă și vor fi eliminate.

După care, prima apă se aruncă în care au fiert boabele și se adaugă apă caldă în oală pentru a doua fierbere. Lasă apa să dea în clocot 10 minute și o poți schimba iar cu apă clocotită. De asemenea, în ultima apă de fiert, se adaugă un morcov întreg, câteva felii de țelină, o ceapă și o rădăcină de pătrunjel, astfel încât boabele de fasole să capete un gust mult mai bun și mai aromat.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi când faci ciorbă de fasole. Va ieși mult mai gustoasă așa

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *