În perioada postului Crăciunului, ciorba de fasole se numără printre cele mai bune mâncăruri tradiționale. Acest preparat este sățios și bogat în proteine. Cu toate că mulți cunosc rețeta de bază a preparării fasolei, iată cum se fierbe, de fapt, aceasta. De ce trebuie să țineți cont pentru ca fasolea să capete un gust cât mai delicios.
De obicei, românii consumă multă fasole, mai ales dacă este preparată în mod tradițional. Gospodinele știu tot felul de metode prin care se fierbe fasolea mult mai repede, fără să își piardă din gustul ei delicios. De regulă, unele femei lasă fasolea boabe la înmuiat peste noapte, altele o lasă o zi întreagă, iar altele pun în apă tot felul de ingrediente. Cu toate acestea, fiecare truc merită încercat atunci când o preparați.
Se știe că apa la fasole trebuie schimbată de cel puțin de două ori când se gătește. Dar și hidratarea boabelor uscate din timp este importantă pentru gustul lor bun și delicios. Important este să puneți fasolea boabe la înmuiat în apă rece cu 4 sau chiar 8 ore înainte de a fi preparată termic.
De asemenea, se poate adăuga și un strop de sare sau o jumătate de linguriță de bicarbonat în apa în care fasolea stă la înmuiat. În acest mod, cojile boabelor se vor desface mai ușor. După ce a stat câteva ore la înmuiat, fasolea trebuie clătită sub jet de apă rece de câteva ori, pentru a înlătura cât mai multe coji.