Se întâmplă des ca atunci când fierbi mai multe ouă cel puțin unul să se spargă. Ce este de făcut pentru a evita această situație? Ai nevoie de un singur ingredient pe care să îl adaugi în apă și vei vedea imediat diferența.
Multe gospodine se confruntă cu această problemă atunci când fierb mai multe ouă. Câteva dintre ele se sparg în timpul procesului de fierbere și, în cele mai multe cazuri, nu mai pot fi mâncate. Evident că sparte nu mai au același aspect frumos, motiv pentru care majoritatea preferă să le arunce.
Mai întâi de toate trebuie să te asiguri că fierbi ouăle în oala potrivită. Acestea se așază în așa fel încât să acopere în întregime fundul vasului. Astfel, când apa va începe să fiarbă, nu vor avea spaţiu să se mişte şi să se ciocnească între ele. Asta cauzează spargerile celor mai multe dintre ouă.
De asemenea, pentru ca ouăle să nu se crape în timpul fierberii, ele trebuie aduse la temperatura camerei şi abia apoi puse la fiert în apă rece, scrie playtech.ro.
Mai poți pune în apa în care fierbi ouăle o linguriță de oțet sau una de sare. Acestea au rolul de a întări coaja ouălor astfel încât ele nu vor mai crăpa.
Vezi și – Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle. Rezultatul e uimitor
Atunci când fierbi ouă proaspete, acestea pot fi dificil de curățat. Coaja se lipește de albuș și se va desprinde cu tot cu bucăți din acesta când încerci să cureți oul. Se întâmplă în special dacă fierbi ouăle astfel încât gălbenușul să rămână moale, însă și ouăle fierte tare pot fi greu de curățat. Ce este de făcut?
Imediat după ce ouăle s-au fiert, varsă apa fierbinte și pune peste ele apă rece din abundență. Pentru a curăța rapid ouăle, ai nevoie de un borcan de sticlă cu capac. Pune un ou în borcan și apă de un deget. Acoperă gura borcanului cu mâna sau cu capacul și agită bine borcanul. Oul se va lovi de pereții acestuia și coaja se va sparge, astfel că se va desprinde complet și uniform de pe albuș. Repetă procedura pentru fiecare ou în parte.