Secretul a ieșit la iveală după 700 de ani. Ce se ascunde sub Israel, de fapt. Descoperirea i-a lăsat fără cuvinte pe toți

Ce au descoperit arheologii.
Secretul a ieșit la iveală după 700 de ani. Ce se ascunde sub Israel, de fapt. Descoperirea i-a lăsat fără cuvinte pe toți

Descoperire senzațională făcută în Israel. Arheologii au descoperit unde se aflau tunelurile secrete construite de cavalerii templieri pentru a transporta aurul la ”Turnul comorilor”. Imaginile te lasă fără cuvinte. Locația se află în orașul de coastă Acre.

Locația secretă a cavalerilor templieri, descoperită după 700 de ani

În cadrul unui documentar National Geographic, arheologul american Dr Albert Lin a dezvăluit descoperirea tunelelor secrete folosite de cavalerii templieri. Aceștia reprezentau un ordin de renume din Evul Mediu, care avea sedii în toată Europa, dar și la Ierusalim. Ei au fost cunoscuți în istorie pentru rolul lor jucat în Cruciade și ca una dintre cele mai bogate și puternice organizații religioase secrete din secolul al XII-lea.

Dr Albert Lin a precizat că centrul de comandă, dar și comoara cavalerilor templieri s-ar afla în orașul Acre de astăzi. Oamenii de știință au scanat cu ajutorul tehnologiei LiDAR (lasere şi dispozitive de detectare sigure pentru artefacte) un loc în care se afla o fortăreață extrem de importantă din cea de-A Treia Cruciadă. Astfel, cercetătorii au descoperit o serie de tuneluri secrete și o garnizoană. Doar că turnul era îngropat la câțiva metri în pământ și nu se știa încă dacă vor avea loc excavări sau nu.

Între secolele al XI-lea și al XIII-lea au avut loc 9 cruciade, purtate cu scopul de a scoate ”necredincioșii” de pe pământul sfânt al Israelului. 

„Ei (cavalerii templieri) duceau în secret aurul în Turnul Comorilor, încununarea gloriei oraşului”, a mai precizat expertul.

Descoperire importantă în Israel

În prezent, Israelul este locul unde se întâlnesc cele mai importante religii monoteiste din lume: creștinismul, iudaismul și isalmul. Dar cum pe timpul lor, cruciații sosiţi în Israel nu ştiau nimic despre islam, l-au confundat cu o ramură a creştinismului, astfel că ei i-au lăsat în viaţă pe majoritatea musulmanilor, în timp ce au ucis cu brutalitate mii de evrei, chiar și evreii europeni, pe care i-au întâlnit în drumul lor spre Orientul Mijlociu.

Domul Rocii, unul dintre locurile sacre pentru musulmani, a devenit lăcaș de cult, în timp ce Moscheea Al-Aqsa a fost transformată în grajd. Cavalerii Templieri au primit Domul Rocii din partea regelui Ierusalimului și a devenit locul unde și-au stabilit sediul. Ulterior, a devenit model arhitectonic pentru bisericile cruciaților din Europa.

Tunelul medieval a fost descoperit pentru prima dată de o femeie care locuia în oraș în 1994, la peste 700 de ani de la cucerirea fortăreței Acre de către conducătorul mamelucal Egiptului, sultanul al-Ashraf Khalil.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.5 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *