Secretul bucătarilor de top pentru cea mai bună fasole bătută. Ce să adaugi la final, după ce ai stins focul. Așa iese delicioasă și fină

Rețeta, explicată pas cu pas
Secretul bucătarilor de top pentru cea mai bună fasole bătută. Ce să adaugi la final, după ce ai stins focul. Așa iese delicioasă și fină

Vrei o rețetă de post foarte delicioasă? Fasolea bătută reprezintă un fel de mâncare apreciat de mulți oameni. Vei afla de mai jos o rețetă de fasole bătută tradițională. Este un fel de mâncare destul de ieftin și poate avea un gust deosebit dacă știi ce ingrediente să adaugi.

Ce ingredient banal este neapărat necesar în rețeta de fasole bătută

Fasolea bătută este o mâncare de post preferată de mulți români. Se gătește destul de ușor, mai ales dacă urmezi indicațiile rețetei tradiționale. Bunicile noastre au știut exact ce să pună în fasole pentru a se putea bucura de un fel de mâncare gustos, dar și sănătos.

Un ingredient banal, pe care și bunicile îl foloseau, face din rețeta de fasole bătută un fel de mâncare foarte bun. Este vorba despre bicarbonatul de sodiu. Da, poate părea ciudat inițial, însă este foarte important să știi cum să fierbi corect fasole. Cu puțin bicarbonat adăugat, timpul de fierbere va fi mult mai scurt. Beneficiile acestui ingredient nu se rezumă doar la atât, scrie playtech.ro.

De multe ori fasolea provoacă balonare. Se întâmpl acest lucru din cauză că prezintă în compoziția sa oligozaharide, adică un tip de zahăr pe care stomacul nu îl poate digera eficient. Un studiu realizat în 1985 a arătat că bicarbonatul de sodiu adăugat în fasole scade cantitatea de oligozaharide care provoacă balonare și gaze. Așadar, dacă vei folosi acest ingredient te vei putea bucura de acest fel de mâncare savuros!

Rețeta de fasole bătută. Ce trebuie să faci

Ai nevoie de: un kilogram de fasole albă, bob mic, o linguriță de bicarbonat de sodiu, o țelină mică, 4-5 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o rădăcină de păstârnac, 5-6 cepe, pastă de ardei, pastă de tomate, frunze de dafin, ulei de măsline, sare și pier.

Mai întâi se spală fasolea și se pune într-un vas încăpător, la hidratat, peste noapte. A doua zi se lasă la scurt. Se pune apă într-o oală și se adaugă fasolea hidratată, alături de rădăcinoase. Se lasă legumele la fiert, la flacără medie, pe aragaz, până când boabele de fasole devin moi. Adaugă apoi o linguriță de bicarbonat de sodiu, în momentul în care fasolea începe să dea în clocot. Se mai lasă să fiarbă la timp de zece minute, după care se schimbă apa și se lasă, din nou, la fiert. Acoperă boabele de fasole cu apă rece. Se decojesc boabele. Se scurge, din nou, fasolea, însă doar pe jumătate. Se pasează boabele de fasole cu ajutorul unui blender de bucătărie. Treptat se adaugă condimentele în funcție de preferințe. Ceapa se curăță și se toacă mărunt, apoi se pune la călit în puțin ulei de măsline. e adaugă pasta de ardei și tomate, frunzele de dafin, sare și piper. Se lasă amestecul la flacără mică până când sosul începe să scadă ușor. Acest sos obținut se adaugă peste fasole și se amestecă ușor până la omogenizate. Acum totul este gata!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
8 13 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *