Secretul bucătarilor de top pentru cele mai gustoase șnițele de pui. Adaugă-l la final pentru un plus de savoare

Cum să faci cele mai bune șnițele de pui
Secretul bucătarilor de top pentru cele mai gustoase șnițele de pui. Adaugă-l la final pentru un plus de savoare

Toată lumea adoră șnițelele, mai ales cele de pui, fiind alegerea preferată a celor mici. Ca un preparat foarte ușor de făcut, ele pot fi preparate fie din carne de pui, fie din carne de curcan, fiind mai ușor de digerat, având în vedere adaosul de ou și făină sau pesmet. Șnițelele se găsesc în aproape orice restaurant și magazin și cu siguranță ai observat și tu că cele făcute în casă nu seamănă cu cele cumpărate. Iar în următorul articol îți vom explica și de ce și cum le poți pregăti și tu la fel în bucătăria ta!

Care este ingredientul secret din rețeta de șnițele

Șnițelele sunt consumate de oamenii din lumea întreagă, în diverse combinații și alături de felurite garnituri. Reprezintă o opțiune simplă, rapidă, ieftină și pe gustul chiar și a celor mai pretențioși gurmanzi. Și deși se regăsesc atât de ușor în restaurante și magazine, de preferat este să fie preparate în casă. Totuși, nu ies mereu la fel și asta pentru că ingredientele și modul de preparare diferă. Șnițelele perfecte, gata de mâncat alături de cartofi prăjiți sau piure, au o crustă aurie, crocantă, care învelesc carnea suculentă din interior. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să știe este că marii bucătari folosesc Coca-cola pentru a prepara acest fel de mâncare.

Celebrul suc trebuie adăugat chiar în aluatul pentru șnițele și integrat complet în amestec. Rețeta clasică presupune ca bucata de carne să fie trecută printr-un amestec de făină, ou și pesmet, ulterior pus în baie de ulei și lăsat la prăjit până crusta aurie apare și dă semnalul că șnițelul este gata. Dacă adaugi doar două linguri de Coca-cola, aluatul pentru șnițele va deveni mai aerat și chiar va face șnițelele să nu mai absoarbă atât de mult ulei. Dacă nu vrei să adaugi această băutură carbogazoasă în aluat, poți să folosești apă minerală. Mai jos îți lăsăm alte câteva sfaturi care te pot ajuta să obții și tu șnițelele perfecte.

Sfaturi pentru șnițele ca la restaurant

  • uleiul pentru şniţele trebuie lăsat să se încingă bine. Dacă pui şniţelele în tigaie şi uleiul e doar călduţ, ele vor absorbi mult ulei, lucru nerecomandat și chiar neplăcut în timpul consumului;
  • foloseşte ulei curat. Dacă înainte de șnițele ai prăjit cartofi în tigaie, aruncă uleiul folosit;
  • carnea pentru şniţele trebuie feliată în bucăţi potrivite, nici prea groase, pentru că nu se vor prăji bine, dar nici prea subțiri, pentru că este posibil să se ardă;
  • în momentul în care şniţelele s-au prăjit pe o parte, întoarce-le pe partea cealaltă și ai grijă să fie gătite uniform;
  • scoate şniţelele pe prosoape absorbante de bucătărie, ca să îndepărtezi excesul de ulei;
  • dacă nu vrei să folosești Coca-cola, dar nici apă minerală, adaugă nişte bere. Nu contează dacă e bere blondă, brună ori nefiltrată, contează să fie o băutură carbogazoasă, care să facă aluatul aerat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.8 6 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *