Toată lumea adoră șnițelele, mai ales cele de pui, fiind alegerea preferată a celor mici. Ca un preparat foarte ușor de făcut, ele pot fi preparate fie din carne de pui, fie din carne de curcan, fiind mai ușor de digerat, având în vedere adaosul de ou și făină sau pesmet. Șnițelele se găsesc în aproape orice restaurant și magazin și cu siguranță ai observat și tu că cele făcute în casă nu seamănă cu cele cumpărate. Iar în următorul articol îți vom explica și de ce și cum le poți pregăti și tu la fel în bucătăria ta!
Șnițelele sunt consumate de oamenii din lumea întreagă, în diverse combinații și alături de felurite garnituri. Reprezintă o opțiune simplă, rapidă, ieftină și pe gustul chiar și a celor mai pretențioși gurmanzi. Și deși se regăsesc atât de ușor în restaurante și magazine, de preferat este să fie preparate în casă. Totuși, nu ies mereu la fel și asta pentru că ingredientele și modul de preparare diferă. Șnițelele perfecte, gata de mâncat alături de cartofi prăjiți sau piure, au o crustă aurie, crocantă, care învelesc carnea suculentă din interior. Secretul pe care toate gospodinele trebuie să știe este că marii bucătari folosesc Coca-cola pentru a prepara acest fel de mâncare.
Celebrul suc trebuie adăugat chiar în aluatul pentru șnițele și integrat complet în amestec. Rețeta clasică presupune ca bucata de carne să fie trecută printr-un amestec de făină, ou și pesmet, ulterior pus în baie de ulei și lăsat la prăjit până crusta aurie apare și dă semnalul că șnițelul este gata. Dacă adaugi doar două linguri de Coca-cola, aluatul pentru șnițele va deveni mai aerat și chiar va face șnițelele să nu mai absoarbă atât de mult ulei. Dacă nu vrei să adaugi această băutură carbogazoasă în aluat, poți să folosești apă minerală. Mai jos îți lăsăm alte câteva sfaturi care te pot ajuta să obții și tu șnițelele perfecte.