În bucătăria noastră, rețetele tradiționale sunt comori prețioase transmise de la generație la generație. Printre acestea se numără și găluștele de griș pentru supă, un preparat reconfortant și plin de savoare. Secretul autenticității și gustului delicios al acestor găluște constă în trucurile și tehnicile transmise de bunicile noastre. Descoperă în rândurile următoare aceste secrete și să afli rețeta perfectă pentru cele mai bune găluște de griș pentru supă.
Rețeta de găluște pufoase care nu dă greș
Supa de pui este un preparat reconfortant și revigorant, iar adăugarea găluștelor de griș îi conferă un plus de savoare și consistență. Rețeta autentică de găluște de griș pentru supa de pui este un secret transmis din generație în generație, care aduce în farfurie o îmbrățișare culinară caldă și delicioasă. Descoperă acum cum să pregătești cele mai gustoase găluște de griș pentru supa de pui:
Ingrediente
- 2 ouă întregi, medii de aproximativ 100 grame
- 100 grame griș
- un praf de sare
Vezi și Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important
Mod de preparare
- se bat bine ouăle cu furculița, apoi se adaugă grișul treptat, amestecând continuu.
- se adaugă sarea, se amestecă cu compoziția de griș cu ou.
- griul se lasă la hidratat timp de 10 minute. Vei observa cum compoziția de griș va deveni mai densă.
- cu o lingură înmuiată în supa fierbinte, se vor forma găluștele de griș.
- acestea se adaugă în supă, spre sfârșitul preparării, după ce au fiert carnea și legumele.
- cantitatea de compoziție va fi cât o jumătate, de lingură, pe lung, sau după gustul tău. Trebuie să ții cont că găluștele se vor dubla la fierbere.
- găluștele se fierb timp de 10 minute, când vor fi gata, se vor ridica la suprafața supei.
- stropește găluștele care s-au ridicat la suprafață, cu puțină apă rece.
- după ce ai închis focul, lasă deoparte supa cu găluște pentru 15 minute, înainte de a servi.
Toamna aduce cu ea o explozie de arome și culori, iar dovleacul este, fără îndoială, unul dintre ingredientele vedetă ale sezonului. Cu gustul său dulce…
Toamna aduce cu sine o paletă de culori calde și bogate, dar și arome care ne îmbie simțurile și ne încălzesc sufletul. Fructele de sezon,…
Sfaturi pentru găluște pufoase
- cantitatea de griș trebuie să fie egală cu cea a oului, cântărit cu tot cu coajă.
- cel mai important truc, pentru a obține găluște pufoase, este timpul de hidratare a grișului. Nu pune găluștele la fiert imediat ce ai preparat compoziția. Riscul este ca fie găluștele să fie tari, fie să se disperseze în supă.
- găluștele se pun în supă la sfârșitul preparării, după ce au fiert celelalte ingrediente.
- pentru a-și păstra forma, găluștele fierte, care s-au ridicat la suprafața supei, se stropesc cu puțină apă rece.
- nu folosi, pentru prepararea compoziției de găluște, praf de copt sau bicarbonat. De asemenea, evită să folosești pentru prepararea mâncărurilor, produse tip vegeta. Acestea au un conținut ridicat de sare, aditivi sintetici și alte chimicale. Este suficient să adaugi doar câteva legume, gustul mâncării va fi delicios.
Vezi și Ce conține supa la plic, de fapt. Puțini sunt atenți la detaliile de pe etichetă
Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te
interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!