Secretul bunicilor pentru cele mai bune găluște. Ce puneau în compoziție ca să nu iasă tari

Cele mai simple trucuri pentru găluște pufoase de griș

Scris de: Oana Matei

14 Jun. 2023

Secretul bunicilor pentru cele mai bune găluște. Ce puneau în compoziție ca să nu iasă tari

În bucătăria noastră, rețetele tradiționale sunt comori prețioase transmise de la generație la generație. Printre acestea se numără și găluștele de griș pentru supă, un preparat reconfortant și plin de savoare. Secretul autenticității și gustului delicios al acestor găluște constă în trucurile și tehnicile transmise de bunicile noastre. Descoperă în rândurile următoare aceste secrete și să afli rețeta perfectă pentru cele mai bune găluște de griș pentru supă.

Rețeta de găluște pufoase care nu dă greș

Supa de pui este un preparat reconfortant și revigorant, iar adăugarea găluștelor de griș îi conferă un plus de savoare și consistență. Rețeta autentică de găluște de griș pentru supa de pui este un secret transmis din generație în generație, care aduce în farfurie o îmbrățișare culinară caldă și delicioasă. Descoperă acum cum să pregătești cele mai gustoase găluște de griș pentru supa de pui:

Ingrediente

  • 2 ouă întregi, medii de aproximativ 100 grame
  • 100 grame griș
  • un praf de sare

Vezi și Trucul pentru cea mai bună supă de pui. Ce trebuie să faci cu legumele înainte. E foarte important

Mod de preparare

  • se bat bine ouăle cu furculița, apoi se adaugă grișul treptat, amestecând continuu.
  • se adaugă sarea, se amestecă cu compoziția de griș cu ou.
  • griul se lasă la hidratat timp de 10 minute. Vei observa cum compoziția de griș va deveni mai densă.
  • cu o lingură înmuiată în supa fierbinte, se vor forma găluștele de griș.
  • acestea se adaugă în supă, spre sfârșitul preparării, după ce au fiert carnea și legumele.
  • cantitatea de compoziție va fi cât o jumătate, de lingură, pe lung, sau după gustul tău. Trebuie să ții cont că găluștele se vor dubla la fierbere.
  • găluștele se fierb timp de 10 minute, când vor fi gata, se vor ridica la suprafața supei.
  • stropește găluștele care s-au ridicat la suprafață, cu puțină apă rece.
  • după ce ai închis focul, lasă deoparte supa cu găluște pentru 15 minute, înainte de a servi.

Sfaturi pentru găluște pufoase

  • cantitatea de griș trebuie să fie egală cu cea a oului, cântărit cu tot cu coajă.
  • cel mai important truc, pentru a obține găluște pufoase, este timpul de hidratare a grișului. Nu pune găluștele la fiert imediat ce ai preparat compoziția. Riscul este ca fie găluștele să fie tari, fie să se disperseze în supă.
  • găluștele se pun în supă la sfârșitul preparării, după ce au fiert celelalte ingrediente.
  • pentru a-și păstra forma, găluștele fierte, care s-au ridicat la suprafața supei, se stropesc cu puțină apă rece.
  • nu folosi, pentru prepararea compoziției de găluște, praf de copt sau bicarbonat. De asemenea, evită să folosești pentru prepararea mâncărurilor, produse tip vegeta. Acestea au un conținut ridicat de sare, aditivi sintetici și alte chimicale. Este suficient să adaugi doar câteva legume, gustul mâncării va fi delicios.

Vezi și Ce conține supa la plic, de fapt. Puțini sunt atenți la detaliile de pe etichetă

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.3 17 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *