Negresa se numără printre cele mai populare prăjituri făcute în casă. Este delicioasă, ușor de făcut, iar dacă folosești ingredientele potrivite, va fi mai bună decât cea de la cofetărie. Care este ingredientul special care te ajută să obții o negresă cremoasă și pufoasă și cum prepari această prăjitură, pas cu pas.
Negresa este unul dintre deserturile cele mai iubite, atât datorită gustului, cât și pentru faptul că se face repede și ușor. O negresă bună are la bază ingrediente de calitate: cacao, unt, ouă și lapte. Pentru a ieși pufoasă însă, trebuie să ții cont de câteva trucuri și de un anumit ingredient, care se adaugă în aluat.
Praful de copt face negresa să crească, însă pentru a nu-i simți gustul în prăjitură, este important când și cum îl adaugi. De asemenea, poate fi înlocuit cu bicarbonat de sodiu, acesta având același efect. Unele rețete recomandă să stingi praful de copt cu zeamă de lămâie, însă la fel de eficient este să îl amesteci cu făina.
Un detaliu care influențează textura prăjiturii are legătură cu făina. Aceasta ar trebui să fie cernută, împreună cu praful de copt, înainte de a fi adăugată în compoziție. În felul acesta, aluatul va fi mai aerat.
Pentru glazură:
Laptele, untul și zahărul se pun într-o oală pe aragaz, la foc mic, până când zahărul s-a topit. Adaugă cacaoa cernută și omogenizează bine, astfel încât să nu fie cocoloașe. Lasă amestecul deoparte să se răcească puțin.
Separă ouăle și pune albușurile într-un bol încăpător. Bate-le spumă, cu un praf de sare, cu ajutorul mixerului. Încorporează și gălbenușurile în amestecul de unt, lapte, zahăr și cacao făcut anterior, dar numai după ce acesta s-a răcit.
Adaugă crema în spuma de albuș și amestecă folosind un tel sau o spatulă de silicon. Amestecă ușor, de jos în sus, pentru a nu sparge bulele de aer de la albușuri. Cerne făina și praful de copt peste amestec și încorporează-le amestecând cu grijă.
Citește și: Negresă cu ciocolată și cireșe. Desertul cu care îți vei încânta întreaga familie
Toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și pune-o la cuptor, în cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 35-40 de minute sau până când trece testul scobitorii. Negresa trebuie să fie crescută și pufoasă, dar în același timp să aibă o textură umedă la interior.
Cât timp negresa se răcește puțin, prepară glazura. Pune într-un vas pe foc smântâna dulce și ciocolata ruptă în bucățele. Amestecă și lasă pe foc până când ciocolata s-a topit, iar glazura devine lucioasă și omogenă. Toarnă glazura peste negresă, las-o să se răcească complet, după care o poți tăia.