Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa - Ego.ro

Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa

Încearcă și tu rețeta ușoară de chifteluțe suedeze

Scris de: Oana Matei

12 Jun. 2023

Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze. Ce trebuie să adaugi neapărat în rețetă. Ies extrem de gustoase așa

Chifteluțele suedeze reprezintă un adevărat deliciu culinar, iar cele servite la celebrul magazin de mobila, au devenit legendare în întreaga lume. Aceste mici chifteluțe pufoase și suculente, cunoscute sub numele de „köttbullar”, sunt servite alături de piure de cartofi, sos de smântână și un gem delicios de merișoare.

Secretul celor mai bune chifteluțe suedeze cu sos de smântână

Dar care este secretul din spatele acestui preparat deosebit? Citește articolul de mai jos care sunt ingredientele și tehnica necesare pentru a recrea acasă cele mai bune chifteluțe suedeze.

Ingrediente

  • linguri pesmet
  • linguri de lapte
  • 250 carne tocată de porc 
  • 250 g carne tocată de vită 
  • linguri ceapă rasă
  • ou , bătut ușor
  • Sare
  • piper alb
  • 1/4 linguriță de nucșoară măcinată
  • linguri de unt nesărat (pentru prăjit)

Pentru sosul de smântână

  • 300 ml supă de vita
  • linguri de amidon de porumb , dizolvat in 2 linguri de apă
  • lingură sos de soia
  • Piper negru , proaspăt măcinat
  • 150 mililitri smântână lichidă

Vezi și Budincă cu dovlecei și orez. Rețeta simplă, rapid de preparat și extrem de gustoasă

Mod de preparare

  • Puneți pesmetul într-un castron mare și adăugați 4 linguri de lapte. Lăsați pesmetul să absoarbă laptele, aproximativ 5 minute.
  • Adăugați în bol carnea de vită, ceapa rasă, oul, praful de nucșoară, sare și piper alb. Se amestecă, până când toate ingredientele sunt omogenizate.
  • Luați o lingură din amestec și modelați o bilă. Clătiți-vă mâinile în apă rece dacă amestecul este prea lipicios. Repetați până epuizați tot amestecul, timp în care ar fi trebuit să obțineți 25-30 de chiftele.
  • Încinge două linguri de unt într-o tigaie, la foc mediu.
  • Prăjiți jumătate din chiftele, scuturând frecvent tigaia pe măsură ce le adăugați.
  • Când sunt aurii, se reduce focul și se mai prăjesc încă 10 minute.
  • Scoateți chiftelele din tigaie și păstrați-le la cald.
  • Adăugați încă o lingură de unt și prăjiți chiftelele rămase în același mod.
  • Când chiftelele sunt bine prăjite, scoateți-le din tigaie.
  • Adăugați amestecul de bulion și amidon de porumb în tigaie.
  • Se amestecă bine și apoi se fierbe timp de 5 minute.
  • Adăugați sos de soia, sare, piper negru și smântână. Se încălzește încă câteva minute, amestecând continuu.
  • Serviți chiftelele cu dulceață de merișoare, piure de cartofi și un strat ușor de sos cremos.

Pentru a obține cele mai bune chifteluțe suedeze, secretele constau în amestecul de carne tocată de calitate, aromele de condimente și nucșoară, și tehnica corectă de gătire. În combinație cu piureul de cartofi, sosul de smântână și gemul de merișoare, veți recrea acasă gustul autentic și reconfortant al acestui preparat tradițional suedez.

Ziua chifteluțelor suedeze

În Suedia, pe 27 martie, se sărbătorește „Köttbullens dag” sau Ziua Chifteluțelor Suedeze. Este o ocazie specială în care suedezi din toată țara își celebrează preparatul tradițional preferat, chifteluțele suedeze. De asemenea, bufetele suedeze, cunoscute sub numele de „smörgåsbord”, sunt o tradiție culinară în Suedia. Acestea includ o varietate de preparate, iar chifteluțele suedeze sunt adesea prezente în meniu. Köttbullar sunt asociate cu bucatele clasice suedeze și sunt parte integrantă a gastronomiei suedeze. Prin sărbătorirea unei zile dedicate lor și prin servirea lor în diverse contexte și rețete, chifteluțele suedeze rămân un preparat iconic și apreciat în cultura culinară suedeză.

Vezi și Cum sunt alese denumirile produselor de la Ikea. Puțini știu ce înseamnă de fapt cuvintele în suedeză care însoțesc produsele

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Alexandra Ungureanu și Keo fac echipă la “Te cunosc de undeva” “Eu îl înțep, mai țip la el, îl ambiționez, îl mai cert!”
9.1 14 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Horoscop zilei. Fecioarele iau decizii importante în dragoste, iar Scorpionii privesc altfel emoțiile
Pomii fructiferi care trebuie tăiaţi la început de aprilie pentru roade îmbelşugate. Vor rodi până...
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din...
Ilie Bolojan a promulgat legea care va fi aplaudată de toţi românii. Intră în vigoare...
Punem pariu că nu o recunoști! Astăzi este una dintre cele mai cunoscute femei din...
Alexia Eram și iubitul ei, în ipostaze incendiare într-un club de fițe din București. Cum...
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Înșală orice bărbat care se află într-o relație sau nu, conform Cristinei Șișcanu? "Așa și...
Horoscop Pesti maine 4 Aprilie 2025
Horoscop Pesti maine 3 Aprilie 2025
Cum arată și cu ce se ocupă fiica lui Robert Turcescu: “Fiica mea cea mare...
Ultimul mesaj public al lui Val Kilmer, actorul din Batman care a decedat la vârsta...
Reglementare UE: Multe dintre alimentele consumate mai ales de copii vor dispărea de pe piață
Îți amorțesc mâinile? Ce afecțiuni pot ascunde, potrivit medicilor
El este Albert, ursul polar de 680 de kg. De ce nu atacă oamenii?
„Am călcat peste morți ca să ajungem la cei vii” Mărturii șocante din infernul de...
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *