Secretul celor mai bune cornulețe cu gem și nucă. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși fragede, se topesc în gură și sunt foarte delicioase

Încearcă de rețeta noastră de cornulețe fragede cu borș

Scris de: Oana Matei

30 Jun. 2023

Secretul celor mai bune cornulețe cu gem și nucă. Ce trebuie să adaugi pentru a ieși fragede, se topesc în gură și sunt foarte delicioase

Când ne gândim la dulciurile copilăriei, imaginile și aromele îmbietoare ne învăluie simțurile, iar un preparat clasic care ne duce cu gândul imediat la acele momente este reprezentat de cornulețele fragede umplute cu magiun, rahat sau gem. Aceste mici delicatese au fost parte integrantă a copilăriei noastre și ne-au oferit bucurii nevinovate și amintiri dulci. Aceste cornulețe au o istorie bogată și se regăsesc în tradițiile culinare ale multor culturi.

Cornulețe moldovenești cu gem și nucă prăjită

Reteta lor clasică, care a trecut de la o generație la alta, a fost adaptată și îmbunătățită în funcție de preferințele și tradițiile fiecărui loc. Fie că le găsim sub denumirea de „cornulețe moldovenești”, „cornulețe cu borș” sau alte denumiri locale, esența lor rămâne aceeași – un deliciu tradițional ce aduce bucurie și satisfacție.

Rețeta delicioasă de cornulețe fragede cu unt și borș umplute cu gem și nuci:

Ingrediente:

  • 250 g unt, la temperatura camerei
  • 500 g făină
  • 200 ml borș
  • 3 grame de drojdie uscată
  • 100 g zahăr pudră
  • coajă rasă de lămâie
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 1 praf de sare
  • Gem preferat (cireșe, caise, prune etc.)
  • Nuci prăjite, tocate mărunt

Vezi și Cum poți să faci croissante pufoase chiar la tine acasă. Pașii pe care trebuie să-i urmezi, ies mai bune ca la patiserie

Cum se prepară:

  1. Într-un bol dizolvă drojdia în puțin borș.
  2. Într-un bol mare, amestecă untul moale cu zahărul pudră până obții o compoziție cremoasă. Poți utiliza un mixer sau un tel pentru a realiza acest pas.
  3. Adaugă extractul de vanilie, borșul și drojdia dizolvată, amestecă bine pentru a combina ingredientele.
  4. Adaugă făina treptat în compoziție, amestecând constant, până obții un aluat omogen și fraged. Dacă este necesar, poți adăuga puțină făină suplimentară pentru a obține consistența potrivită.
  5. Formează o bilă din aluat, înfășoar-o în folie alimentară apoi lasă la frigider pentru 30 de minute.
  6. Încălzește cuptorul la 180 de grade.
  7. Taie aluatul în 4 bucăți, formează o bila din fiecare, pune-l între două foi de hârtie de copt, apoi întinde cu sucitorul în foaie 5 mm grosime, nu foarte subțire. Cu o farfurie de 26-28 cm diametru decupează un cerc.
  8. Fiecare cerc se taie in 4, apoi fiecare sfert de cerc se taie în 3 sau 4, în funcție de cât de mari dorești să fie cornurile.
  9. Pune pe partea lată, o linguriță de gem amestecat cu nuca prăjită și tocată și rulează. Așază cornulețele pe tava de copt pregătită, lăsând puțin spațiu între ele.
  10. Coace cornulețele în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 15-20 de minute sau până când devin aurii și fragede.
  11. După ce s-au răcit ușor, presară-le cu zahăr pudră pentru un aspect atrăgător.

Vezi și Cornuri pufoase cu gem de prune și nuci. Ce trebuie să adaugi pentru un gust deosebit. Așa ies delicioase

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.1 45 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *