Secretul celor mai bune sarmale de post. Ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi, le dă o aromă senzațională

Cum le pregătesc măicuțele de la Mănăstirea Prislop
Secretul celor mai bune sarmale de post. Ingredientul special pe care trebuie să-l adaugi, le dă o aromă senzațională

Cum ne aflăm în timpul postului Crăciunului e bine să știm secretul celor mai bune sarmale de post. Măicuțele de la Mănăstirea Prislop au dezvăluit care este ingredientul secret pentru ca acestea să fie foarte gustoase.

Secretul celor mai bune sarmale de post. Cum le pregătesc măicuțele de la Mănăstirea Prislop

Dacă și tu vrei să pregătești sarmale de post gustoase, iată mai jos rețeta pas cu pas, așa cum o pregătesc măicuțele de la Mănăstirea Prislop. În mai puțin de două ore te vei bucura de un fel de mâncare foarte gustos, perfect pentru perioada postului Crăciunului.

Ingredientele necesare pentru sarmale de post: 1 varză murată mare, 450 g ciuperci champignon, 1 morcov ras, o felie mică de țelină, 1 ceapă mare tocată fin, 130 g orez, 300 ml suc de roșii, trei linguri pastă de roșii, două, trei frunze de dafin, o linguriță cimbru uscat, 1/2 legături pătrunjel, 1 praf de oregano, două, trei linguri de ulei, apă fiartă.

Cum se prepară rețeta de sarmale de post:

Primul pas este fierberea orezului, iar acest lucru se face după călirea legumelor. Așadar, mai întâi se pun în oală două, trei linguri de ulei, se lasă la încins. Apoi se adaugă ceapa tocată mărunt. Atunci când devine sticloasă se pun și ciupercile tocate mărunt și o parte din morcovul ras. Toate se amestecă și se lasă pe foc până când devin moi. Ulterior se adaugă o cană cu apă și se așteaptă să fiarbă, apoi se adaugă orezul, cimbrul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat mărunt. Se mai lasă pe foc doar pentru 2,3 minute. Se oprește focul, apoi se ia câte o frunză de varză sau viță de vie și se umple cu o lingură din amestecul pregătit mai devreme, apoi se rulează.

În oala în care vor fi puse sarmalele se pune mai întâi puțină varză tocată sau frunze de varză întregi, restul de morcov și țelina. Se așază sarmalele în oală, una câte una. După primul strat se pune din nou varză tocată, apoi din nou sarmale. La final se acoperă cu varză și se presară câteva boabe de piper. Sucul de roșii se amestecă cu pasta de roșii și se toarnă la final peste sarmale. Totul trebuie să fiarbă în jur de 30 de minute la foc mic, cu capacul deasupra. Dacă este necesar, se mai adaugă apă din când în când. După cele 30 de minute, oala se pune în cuptor pentru încă 45-50 de minute. Asta e tot! Poftă bună!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 3 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *