Secretul celor mai bune vinete pane. Cu ce trebuie să amesteci făina ca să iasă mai crocante și mai gustoase

Află cum le prăjești fără să se îmbibe de ulei

Scris de: Oana Matei

29 Aug. 2023

Secretul celor mai bune vinete pane. Cu ce trebuie să amesteci făina ca să iasă mai crocante și mai gustoase

Piețele sunt pline deja de vinete, pe lângă obișnuita salată, se mai pot pregăti o mulțime de alte rețete delicioase, precum vinetele pane. Acestea se prepară similar cu rețeta de dovlecei pane, adică în crustă de ou, pesmet și făină. Dacă vrei să știi, ce poți adăuga în plus, pentru un gust aromat și o textură crocantă, citește în rândurile următoare. De asemenea, îți vom da și câteva mici tips-uri despre cum poți prăji vinetele fără să se îmbibe cu ulei.

Vinete pane, crocante și aromate

Acest preparat simplu și gustos constă în vinete feliate, trecute printr-un amestec consistent de făină, ou și pesmet, și prăjite până când devin aurii și crocante. Este un preparat ușor de făcut, care poate fi servit ca aperitiv alături de un sos de smântână cu usturoi. Hai să vezi cât de simplu se prepară și cum poți să le prăjești fără a fi îmbibate în ulei:

Ingrediente

  • 2 linguri sare
  • 1 cană de făină
  • 2 ouă întregi, bătute
  • sare și piper după gust
  • 2 căni de pesmet sau fulgi de porumb zdrobiți
  • 1/2 linguriță chimen
  • 1 lingură de cimbru proaspăt sau uscat
  • 1 lingură rozmarin  uscat
  • 1/2 cană ulei de floarea soarelui
Vezi și Nu mai pune ceapă tocată în salata de vinete. Ce trebuie să faci cu ea, de fapt, pentru un gust mai bun. E secretul de top al marilor bucătari
Cum se prepară
  • Aranjează feliile de vinete pe o tavă și acoperă cu sare. Se lasă să se odihnească o oră. Acest lucru va ajuta la îndepărtarea gustului amărui și scurgerea excesului de apă.
  • Spală foarte bine vinetele, pentru a elimina tot excesul de sare, și pune-le pe hârtie absorbantă, lăsându-le să se usuce bine.
  • Pune făina, ouăle și pesmetul în trei boluri. Se amestecă ouăle cu sarea și piperul, iar pesmetul se amestecă cu cimbru, rozmarin și chimen.
  • Treceți feliile de vinete, mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut și la final prin pesmet.
  • Într-o tigaie încinge bine uleiul. Verifică dacă este încins prin adăugarea unor firimituri de pesmet, dacă acestea sfârâie, atunci e momentul să pui feliile de vinete la prăjit. Vinetele pane se prăjesc la foc mediu spre mic, în baie de ulei fără a atinge fundul tigăii.
  • Dacă uleiul este bine încins, panetajul va forma o crustă crocantă, ca o barieră, împiedicând ca feliile de vinete să se îmbibe cu ulei.
  • Feliile de vinete vor avea nevoie să se prăjească complet, timp de 2 minute, pe fiecare parte .Când crusta devine aurie, se scot pe un șervet absorbant, pentru a se scurge excesul de ulei.
  • Vinetele pane se servesc calde, dar sunt bune și reci, cu  sos de iaurt sau smântână cu usturoi.

Vezi și Ce să pui neapărat în maioneza pentru salata de vinete. Ingredientul secret care te va cuceri, nu te mai saturi mâncând

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
9.2 40 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Exista cuvinte în limba Română..secret de exemplu…nu trebuie să folosești tips….mi-e scârba de atâtea englezisme….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *