Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din oală. Așa vor ieși foarte gustoși

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ingredientul care nu trebuie să lipsească din oală. Așa vor ieși foarte gustoși

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ardeii umpluți sunt un preparat extrem de popular în România, ce poate fi gătit în orice sezon. Există multe rețete pentru acest preparat, însă gospopdinele cu experiență cunosc un secret care fac ca ardeii umpluți să iasă cu adevărat gustoși. Există un ingredient care nu trebuie să lipsească din oala în care sunt făcuți ardeii umpluți pentru a avea un gust desăvârșit.

Secretul celor mai buni ardei umpluți. Ce ingrediente trebuie să pui în oală

Dacă vrei ca ardeii tăi să iasă gustoși, ține cont de aceste sfaturi. Există nenumărate rețete de ardei umpluți, însă aceasta este cu adevărat una specială. Și asta deoarece conține un truc pe care dacă îl vei folosi și tu, preparatul tău va ieși extrem de gustos și aromat.

Așadar, secretul gospodinelor iscusite constă în adăugarea de șuncă afumată sau kaizer în oala în care fierb ardeii umpluți. Iată rețeta completă:

Ingredeiente ardei umpluți:

  • 12 ardei graşi
  • 1,5 kilograme de carne tocată
  • 2 cepe
  • 250 de grame de orez
  • Un ou
  • 5 roşii
  • Sare
  • Piper
  • Mărar
  • Bulion
  • Ulei

Mod de preparare

După ce ai spălat bine ardeii, taie-i la capete și curăță-i, după care pune-i pe un prosop curat pentru a se scurge de apă.

Între timp fă prăjeala. Ceapa trebuie curățată și tocată mărunt, apoi pusă în tigaie cu ulei încins. Acoperă cu un capac. Când este aproape gata, adaugă bulionul și amestecă. Mai las-o încă două minute la foc.

Separat prepară compoziția. Într-un vas suficient de încăpător pune carnea tocată peste care adaugă oul, orezul, sarea piperul și mărarul, iar la final și prăjeala făcută anterior. Amestecă bine, astfel încât compoziția să devină omogenă și umple ardeii cu ea.

Folosește roșiile pentru a pune căpăcele aredeilor.

Mai apoi, pune ardeii într-o oală și adaugă apă, șuncă afumată sau kaizer. Înainte de a-i da la foc, pune o farfurie peste ei pentru a fi sigură că vor sta în lichid. Ardeii se lasă la fiert la focul potivit.

Potrivit celebrilor bucătari, ardeii umpluți se fierb timp de o oră și jumătate. Înainte de a-i luat de pe foc este bine să guști puțin din carne, din ardei și din zeamă pentru a te asigură că s-au fiert suficient și că sunt gustoși.

Cu ce poți înlocui orezul din rețeta de ardei umpluți

Persoanele care doresc, pot înlocui orezul din rețeta de ardei umpluți cu păsat, arpacaș sau hrișcă.

Atenție! Dacă folosești carne de curcan sau vită, nu trebuie să adaugi ou, deoarece acesta întărește totul.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
7.7 36 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *