Secretul celor mai buni castraveți murați. Ce adaugă gospodinele din Moldova în borcane pentru un gust deosebit, rețeta te va cuceri

Secretul celor mai buni castraveți murați. Ce adaugă gospodinele din Moldova în borcane pentru un gust deosebit, rețeta te va cuceri

Abia a început toamna și deja gospodinele au început să conserve legumele pentru iarnă. Printre cele mai căutate și delicioase murături se numără castraveții murați, iar rețetele pentru pregătirea lor variază. Astăzi, noi vă vom aduce o metodă de preparare a acestora, inspirată din bucătăria moldovenească.

Care este secretul celor mai gustoși castraveți murați

Ei bine, atunci când pregătim conservele pentru iarnă, adăugăm o mulțime de condimente pentru a le conferi un gust memorabil. În prezent, gospodinele pot experimenta cu o rețetă moldovenească de castraveți murați, în care ingredientul principal este hreanul.

Acest condiment este folosit de majoritatea gospodinelor pentru a adăuga un gust fabulos preparatelor culinare, și se dovedește la fel de eficient și atunci când este adăugat în murături.

Citește și: Ingredientul pe care să-l adaugi când faci castraveți murați pentru un gust deosebit. Secretul gospodinelor desăvârșite

Hreanul oferă gust

În bucătărie, hreanul se dovedește a fi un ingredient esențial care conferă un gust aparte castraveților murați. Folosit în rețetele tradiționale, hreanul adaugă o notă picantă, creând o combinație unică de arome și senzații.

Hrean ras la borcan pentru iarna, un deliciu pe care nu-l poti refuza
 

Cu arome subtile de usturoi și muștar, hreanul îmbogățește gustul murăturilor, oferind o experiență culinară captivantă. Deci, atunci când vă pregătiți castraveții murați, nu uitați să adăugați hrean pentru a le oferi un gust de neuitat!

Vezi și: Secretul celor mai buni castraveți murați pentru salata de boeuf. În ce trebuie înveliți ca să aibă un gust special

Ingrediente

  • 10 kg de castraveți mici
  • 1 jumătate de kilogram de hrean
  • 1 legătură de ceapă
  • 3 legături de mărar uscat
  • 1 litru de oțet din vin cu concentrație de 9%
  • 4 litri de apă
  • 5 linguri de sare grunjoasă pentru murături
  • 20 de linguri de zahăr
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 lingură boabe de muștar
  • 5 sau 6 foi de dafin
  • 7-8 crenguțe de mărar

Te poate interesa și: Cum faci castraveți murați la soare. Trucul gospodinelor pentru cele mai bune murături de vară

  1. Spălați castraveții sub jet de apă rece și asigurați-vă că aceștia sunt proaspeți și fără imperfecțiuni.
  2. Tăiați hreanul în fâșii, astfel încât să puteți așeza 3-4 bucăți în fiecare borcan. De asemenea, pregătiți flori de mărar uscat, boabe de muștar și felii subțiri de ceapă și procedați în același mod.
  3. Adăugați castraveții în borcane peste ingredientele de mai sus. Aceștia pot fi întregi sau tăiați în funcție de preferințele dumneavoastră.
  4. Într-un vas, pregătiți oțet diluat cu apă în proporții egale. Vă recomandăm să pregătiți conservele după rețetă dar puteți adăuga sare și zahăr după gust, amestecând până când acestea se dizolvă complet.
  5. Turnați lichidul de conservare peste castraveți în fiecare borcan, asigurându-vă că aceștia sunt bine acoperiți. Închideți borcanele ermetic cu capacele și asigurați-vă că sunt sigilate corespunzător.
  6. Puteți să sterilizați borcanele pentru a vă asigura că acestea se vor păstra într-o stare ideală pentru o perioadă îndelungată.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Imagini de la nunta Monicăi Bîrlădeanu cu Valeriu Gheorghiță
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *