Secretul celor mai buni dovlecei pane. Nu ai nevoie de ulei. Vor ieși pufoși la interior și cu o crustă crocantă

Rețeta pas cu pas pentru dovlecei pane
Secretul celor mai buni dovlecei pane. Nu ai nevoie de ulei. Vor ieși pufoși la interior și cu o crustă crocantă

Fără îndoială, rețeta de mai jos, de dovlecei pane, este perfectă pentru anotimpul cald. Se servesc simpli ca atare sau cu un sos lângă, în funcție de preferințe. Indiferent de alegere, dovleceii pane sunt extrem de gustoși și apreciați de mulți gurmanzi de la noi din țară și nu numai. Cum se prepară? Vezi în rândurile de mai jos!

Dovleceii, vedetele sezonului cald

Pe timp de vară, legumele nu ar trebui să lipsească din alimentația oamenilor, deoarece sunt bogate în vitamine și săruri. Mai mult decât atât, ele sunt extrem de gustoase, aspectuoase și sărace în calorii.

Printre aceste legume se numără și dovleceii, însă sunt recomandați cei tineri și proaspeți. Ei conțin vitaminele A și B și sunt extrem de delicioși, mai ales atunci când sunt preparați pane.

Cum obtii cei mai buni dovlecei pane
Cum obtii cei mai buni dovlecei pane

Cum se prepară cei mai buni dovlecei pane

Ingrediente

  • doi dovlecei proaspeți
  • trei sau patru ouă
  • 200 de g de făină
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • ulei pentru prăjit

Citește și Secretul pentru o recoltă bogată de dovlecei. Ce trebuie să pui de fapt la rădăcina lor, așa te vei bucura de o producție mare!

Mod de preparare

Mai întâi de toate, se spală foarte bine dovleceii, apoi se taie în rondele de circa 3-4 mm grosime. Coaja dovleceilor nu se îndepărtează, mai ales dacă aceștia sunt proaspeți, așa cum am menționat.

Mai departe, rondelele de dovlecei se pun pe un blat încăpător, pe o tavă sau pe un tocător de lemn. Deasupra lor se presară sare și se lasă timp de 10 minute, apoi se tamponează ușor cu prosoape de hârtie.

Acum, rondelele se întorc pe cealaltă parte și se procedează la fel, lăsându-le, însă, doar cinci minute. Între timp, se cerne făina într-un vas, iar în alt bol se amestecă ouăle cu un praf de sare, unul de piper și o lingură de făină.

Se toarnă puțin ulei într-o tigaie și se pune la încins. Ulterior, se trec rondelele de dovlecei prin vasul cu făină, după care se trec și prin compoziția de ouă cu făină.

Se pun în tigaia deja încinsă și se rumenesc la foc mediu spre mare. Ai grijă, însă, se le întorci pe ambele părți. Când sunt gata, rondelele de dovlecei se pun pe un platou tapetat cu un prosop de hârtie. Se servesc simpli ca atare, cu mujdei de usturoi sau cu un sos de iaurt cu usturoi. Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Rețeta pentru cei mai buni dovlecei pane. Ce să adaugi în oul prin care treci dovleceii. Ies super buni așa!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este Manfred Spendier, soțul Ancăi Dumitra din Las Fierbinți
5.8 33 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *