Au mai rămas doar două săptămâni până la începerea anotimpului ploios, așa că gospodinele din întreaga lume au început deja să pregătească borcanele cu murături, iar printre ele se vor număra cu siguranță și gogoșarii în oțet. Ce să faci ca să rămână dulci acrișori? Iată secretul pentru cei mai buni gogoșari în oțet!
La mare căutare în sezonul rece sunt, fără dar și poate, gogoșarii în oțet. Aceștia se pot obține fără prea multe bătăi de cap, dar ce-i drept, au și ei secretele lor, foarte bine păzite de gospodinele de la țară.
Ce trebuie să faci ca să rămână dulci acrișori? Ei bine, în rândurile de mai jos îți vom explica ce trebuie să adaugi neapărat în borcanele cu gogoșari în oțet, pentru ca legumele să-și păstreze gustul deosebit până la primăvară.
Potrivit gospodinelor de la țară, hreanul ajută murăturile să rămână crocante un timp îndelungat. Mai mult decât atât, această rădăcinoasă albă și ușor picantă este şi foarte sănătoasă pentru organismul nostru. Acestea fiind spuse, hai să vedem rețeta pas cu pas mai jos!
Ingrediente
Citește și Cu ce poți înlocui conservantul, de fapt. Secretul gospodinelor de la țară pentru murături bune și gustoase!
Mod de preparare
Mai întâi de toate, vom curăța, spăla și tăia felii ceapa, morcovii, țelina și usturoiul. Ulterior, vom curăța, spăla și tăia în patru gogoșarii roșii. Mai departe, vom pune bucățile de gogoșari în borcane și vom adăuga feliuțe de țelină, rondele de morcovi, căței de usturoi și felii de ceapă la fiecare strat de gogoșari roșii.
Acum, vom întinde trei felii de mere deasupra gogoșarilor, când borcanul este plin. De asemenea, vom adauga crenguțe de vișin și de mărar, dar și de cimbru uscat.
Ulterior, vom pregăti saramura. Fierbem trei litri de apă, un litru și jumătate de oţet, 450 de grame de zahăr, 300 de grame de miere, 30 de boabe de piper, șase foi de dafin, 30 de grame de boabe muștar și trei linguri de sare.
Acum, lăsăm saramura obținută să se răcească, după care o turnăm în borcane până când acestea sunt pline. După aceea, le acoperim cu o farfurie și le învelim în prosoape. Le lăsăm așa peste noapte. A doua zi, vom completa recipientele cu saramura rămasă și vom închide borcanele etanş.